Vanessa Smit, coördinator Home-Start Amstelland.
Vanessa Smit, coördinator Home-Start Amstelland. Humanitas Home-Start

Goede beoordeling voor opvoedondersteuning Home-Start Amstelland

28 maart 2021 om 14:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Na een onafhankelijke kwalitatief onderzoek is Home-Start Amstelland de maximale licentieverlenging van drie jaar toegekend. Dit laagdrempelige, preventieve programma biedt opvoedondersteuning aan zwangere vrouwen en gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot 15 jaar.  Coördinator Vanessa Smit is in regio Amstelland het vertrouwde gezicht van Humanitas Home Start. Ze wordt bijgestaan door een team enthousiaste vrijwilligers. 

De ervaren en getrainde vrijwilligers ondersteunen ouders wekelijk thuis met hun hulpvraag. Het doel is de opvoedcompetenties van ouders en hun netwerk vergroten. Met de groei van zelfvertrouwen groeit de zelfredzaamheid van een gezin mee. Met het Home-Start programma wordt voorkomen dat kleine uitdagingen uitgroeien tot grote problemen. Home-Start is sinds 2009 actief in Amstelveen. Sinds 2014 biedt Home-Start ook gezinsondersteuning in Aalsmeer/Kudelstaart.

Home-Start is een internationaal en wetenschappelijk bewezen effectief programma. Het dient daarvoor aan strikte eisen te voldoen om een licentie te krijgen. Om deze licentie te behouden, worden Home-Start-locaties regelmatig kwalitatief beoordeeld door een onafhankelijke visitatiecommissie. Onlangs heeft deze beoordeling weer plaatsgevonden. De commissie heeft het Home-Start-team uitgebreid bevraagd naar hun werkwijze, ervaringen en effecten van het project. Daarbij werden allerlei documenten en relevante informatie ter inzage aangeboden. 

BETROKKENHEID BIJ GEZINNEN Naar aanleiding van al deze gesprekken en de verstrekte informatie heeft de commissie besloten dat Home-Start Amstelland aan de voorwaarden voldoet en de maximale verlenging krijgt toegekend van drie jaar.  “Deze prachtige beoordeling hadden wij nooit kunnen krijgen , zonder de geweldige inzet van al onze vrijwilligers,” stelt Vanessa Smit. “Door betrokkenheid bij de gezinnen, kunnen wij vanuit Home-Start veel betekenen voor (aanstaande) ouders en hun kinderen. Ik ben er trots op dat we deze kwalitatief hoogwaardige ondersteuning voor zoveel gezinnen een verschil kunnen uitmaken.”


Wie zelf een steuntje nodig heeft bij opvoeding van kinderen, kan contact opnemen met Vanessa Smit via 06 2338.0634 of mailen naar homestart.amstelveen@humanitas.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie