Afbeelding
René de Leeuw

Ondanks staking toch beperkte dienstregeling Connexxion

7 juni 2018 om 11:06 lokaal

 AMSTELLAND Connexxion probeert vandaag ondanks een aangekondigde staking toch een beperkte dienstregeling uit te voeren. Daarbij concentreert Connexxion zich op de drukste lijnen. De vakbonden FNV en CNV riepen buschauffeurs uit het streekvervoer rond onder meer Amsterdam, Schiphol en Haarlem, eerder op om vandaag het werk neer te leggen.  Connexxion waarschuwt wel dat het busvervoer vandaag in Noord-Holland zeer beperkt zal zijn en waarschuwt reizigers om rekening te houden met vertraging

Op de site van Connexxion geeft de vervoerder een overzicht van bussen die vandaag rijden. In Amstelland-Meerlanden (Regio Schiphol, Haarlemmermeer, Amstelveen) rijden de lijnen 180 (ingekorte route tussen P30 en Schiphol-Oost), 185 en 191 met een beperkte dienstregelingen. Ook de lijnen 300, 340, 347 en 357 rijden met een beperkte dienstregeling. Lijn 346 rijdt grotendeels volgens dienstregeling en Lijn 397 rijdt een beperkte dienstregeling. Andere lijnen rijden niet.

Zie voor actuele info https://connexxion.nl/reizen/1190/staking-7-juni-2018/5193

De buschauffeurs staken vandaag omdat ze minder werkdruk, meer loon en meer plaspauzes willen. Volgens de Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) is dat onhaalbaar en onbetaalbaar. De cao-onderhandelingen verkeren al enige tijd in een impasse.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie