De Dorpentocht voert langs de mooiste plekjes in de regio.
De Dorpentocht voert langs de mooiste plekjes in de regio. Frans Goossens

Dorpentocht door Amstelland

30 mei 2018 om 11:00 lokaal

AMSTELVEEN Stichting Dorpentocht houdt op zondag 3 juni voor de 41ste keer een recreatieve fietstocht waarvan de opbrengst bestemd is voor een goed doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar stichting Jarige Job.


Stichting Jarige Job trakteert kinderen uit de armste gezinnen in Nederland op een verjaardag. De stichting geeft geen geld maar een complete verjaardagsbox aan de ouders, zodat zij van de verjaardag van hun kind een echte feestdag kunnen maken. Volgens de stichting kunnen jaarlijks ruim 61.000 kinderen In Nederland hun verjaardag niet vieren, omdat er thuis te weinig geld is. Die kinderen krijgen op hun verjaardag geen cadeau en zij kunnen niet trakteren op school. Uit schaamte melden ze zich soms zelfs ziek. De verjaardagsbox van Stichting Jarige Job bevat slingers, ballonnen, taartmix, traktaties, wat lekkers voor thuis en cadeautjes. Hierdoor moet een kinderverjaardag weer een echt feest worden.


De Dorpentocht 2018 kent net als voorgaande jaren weer twee afstanden; de traditionele afstand is de 55 kilometer; de korte route is circa 35 kilometer. De startposten liggen dit jaar in: Amstelveen, Amsterdamse Bos, Sloten, Badhoevedorp, Schiphol Noord, Aalsmeer en Uithoorn. Bij veel van deze startplaatsen zijn voldoende parkeerplaatsen voor deelnemers die ervoor kiezen om met de auto naar de start te komen.


Behalve de zeven startplaatsen zijn er onderweg ook twee controleposten. Bij meerdere posten is het mogelijk om iets te eten en/of te drinken. In de routebeschrijving zijn deze plaatsen duidelijk aangegeven. Maar deelnemers kunnen uiteraard ook bij een andere langs de route gelegen horecagelegenheid iets nuttigen of gewoon op een bankje in het gras hun eigen lunch gebruiken.


Bij elke post ontvangen de deelnemers een stempel met een letter op uw deelnemerskaart. De letters vormen samen het codewoord van de dag en dit woord heeft zoals altijd te maken met het goede doel, nu Stichting Jarige Job.


De Dorpentocht staat bekend om de goede organisatie en brengt de deelnemers langs mooie plekken in de omgeving. Ook dit jaar is er weer een andere route uitgezet. De organisatie steekt elk jaar veel tijd en moeite in het vinden van fietspaden waar deelnemers nog niet eerder geweest zijn. Na afloop ontvangen de deelnemers zoals gebruikelijk een erelint. Er zijn fietsers die intussen alle 40 voorgaande exemplaren hebben verzameld.

Deelname kost 3,50 euro in de voorverkoop en 4,50 euro op de dag van de tocht. Voorverkoop vindt onder meer plaats bij Bruna Amstelveen aan Groenhof 118. Ook is het mogelijk een deelnemerskaart via www.dorpentocht.net te bestellen tegen betaling van 4 euro (inclusief verzendkosten).

De hoofd-startpost is net als vorig jaar in het gebouw van het Keizer Karel College aan Elegast 5 te Amstelveen. Er kan gestart worden van 9.00 uur tot 14.00 uur. Alle posten sluiten uiterlijk 17.00 uur. Voor meer info: www.dorpentocht.net

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie