Afbeelding
Dora Barens

Geboortefotograaf in operatiekamer Ziekenhuis Amstelland

5 maart 2018 om 11:12 lokaal


AMSTELVEEN In Ziekenhuis Amstelland is eind vorige week voor de eerste keer een geplande keizersnede door een geboortefotograaf vastgelegd. Het ziekenhuis is hier trots op, want dit is in de meeste ziekenhuizen nog niet zo gebruikelijk.

Het was volgens Ziekenhuis Amstelland een bijzonder moment voor de ouders en de medewerkers in de operatiekamer. Onlangs heeft het ziekenhuis afspraken gemaakt met een aantal doula's (zij ondersteunen aanstaande ouders op een niet-medische manier tijdens de geboorte van hun kind) en twee geboortefotografen over de toegang tot de Operatiekamer. Katinka Overmars, de gynaecoloog die de keizersnede uitvoerde, is blij dat het ziekenhuis deze aanvullende dienst mogelijk maakt. "Zo kunnen we ouders die dat willen tegemoetkomen in hun wens dat de geboorte van hun kindje door een professionele fotograaf wordt vastgelegd, ook wanneer de bevalling eindigt in een keizersnede."


ZWANGERSCHAPSMARKT Voor wie meer wil weten over bevallen in Ziekenhuis Amstelland of over geboortefotografie kan op donderdag 8 maart van 19.00 uur tot en met 21.30 uur terecht op de zwangerschapsmarkt in Ziekenhuis Amstelland aan de Laan van de Helende Meesters 8 in Amstelveen. 

Op het programma staan onder meer een rondleiding door het Geboortecentrum, een lezing en een vol marktplein met informatiekraampjes van samenwerkingspartners van het ziekenhuis. Daar is onder meer informatie verkrijgbaar over acupunctuur, diëtetiek, yoga, bekkenfysiotherapie en psychische gesteldheid. Daar kunnen bezoekers ook kennismaken met de geboortefotografen Dora Barens en Inge Berken.

In de lezing vertellen gynaecoloog Katinka Overmars en kinderarts Ilse Westerbeek over de geboortezorg in Ziekenhuis Amstelland en de keuzes die zwangere vrouwen en hun partner daarin hebben. In deze editie is er veel aandacht voor lifestyle, voeding en bewegen. De eerste 1000 dagen vanaf de bevruchting zijn zoals steeds vaker uit onderzoek blijkt heel bepalend voor een nieuw leven. Dat is de periode in de buik tot men met het tweede levensjaar. Kinderarts Ilse Westerbeek is gepromoveerd op een voedingsonderzoek bij prematuur geboren kinderen.

Aanmelden kan via www.ziekenhuisamstelland.nl (bij het overzicht met evenementen). De toegang is gratis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie