Afbeelding
Rijkswaterstaat

Bomenplant in Amsterdamse Bos bij A9

27 februari 2018 om 11:00 lokaal

AMSTELVEEN Rijkswaterstaat stelt geld beschikbaar om een aantal gebieden (inclusief vier bruggen) van het Amsterdamse Bos rondom de A9 op te knappen. In die gebieden worden 227 bomen en 12.000 struiken en kleine bomen geplant. Rijkswaterstaat wil er zo voor zorgen dat het werk aan de A9 minder zichtbaar is en de bosrijke omgeving behouden blijft.

Rijkswaterstaat werkt tot en met 2024/ 2026 aan de verbreding en verdieping van de A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht, ook langs het deel dat door het Amsterdamse Bos loopt. Voor de verbreding van de A9 moeten in 2020 honderden bomen worden gekapt in het bos. Alle bomen worden volgens Rijkswaterstaat gecompenseerd door herplanting van nieuwe bomen.

De aannemer is deze week gestart met het werk  Zo worden bij de rotonde in de Nieuwe Meerlaan en tussen de Burgemeester A. Colijnweg en de A9 extra bomen en struiken geplant. Dat gebeurt ook langs de noordzijde van de A9.

Verder worden bij de Lindenlaan/Oude Karselaan: op de speelweide linden gekapt, vanwege de te natte bodem. Ervoor in de plaats komen bomen die daar beter tegen kunnen en een extra bomengroep die het zicht op de dichterbij komende A9 moet verminderen. De eikenlaan bij de Zonneweide wordt langzaam omgevormd tot een iepenlaan. Met de huidige eikenlaan is het als gevolg van de vernatting slecht gesteld.


Fietspaden en wandelpaden in de werkgebieden kunnen tussen 26 februari en 25 maart af en toe gestremd zijn vanwege de werkzaamheden. Ruiters moeten iets omrijden. De aannemer gebruikt het ruiterpad onder de A9 (naast de Nieuwe Meerlaan) voor de aanvoer van materieel, grond, bomen en struiken. In de huidige planning is het pad vanaf eind maart weer toegankelijk voor ruiters.


De verbreding en verdieping van de A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht maakt deel uit van het weguitbreidingsprogramma Schiphol-Amsterdam-Almere, dat is gericht op de verbetering van de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. De A9 krijgt tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht vier in plaats van drie rijstroken. Er worden op veel plaatsen nieuwe geluidschermen geplaatst en de weg krijgt asfalt dat geluidsoverlast moet verminderen. Ook wordt de A9 in Amstelveen over een lengte van 1,3 kilometer verdiept aangelegd, met drie overkappingen.

Voor meer informatie: http://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl


 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie