Afbeelding
Bibliotheek Amstelland

Kinderen in Maakplaats aan de slag met robots

9 juni 2019 om 08:00 lokaal

AMSTELVEEN Voor kinderen in verschillende leeftijdsgroepen vinden elke woensdagmiddag workshops plaats in de Maakplaats in Bibliotheek Stadsplein.

De Maakplaats is zo ingericht dat kinderen zich door middel van ontdekkend leren, kunnen ontwikkelen op het gebied van maken, digitale technologieën en creativiteit. Dat gebeurt rond vier thema´s: Lego, Maken, Robotica en Digitale verhalen. Zo kunnen kinderen al op jonge leeftijd beginnen met de ontwikkeling van belangrijke 21ste-eeuwse vaardigheden als mediawijsheid en creatief denken om een probleem op te lossen (Computational thinking).

Op woensdag 19 juni staat van 15.00 tot 16.00 uur de workshop Dash & Dot op het programma voor kinderen van 7 tot 10 jaar. Zij kunnen kennismaken met twee grappige robotjes en ontdekken hoe ze deze kunnen besturen. Ook leren ze de beginselen van programmeren. Deelname kost 5 euro voor leden van de bibliotheek en 10 euro voor niet-leden.

Voor kinderen van 10 tot 12 jaar wordt op woensdag 26 juni van 15.00 tot 16.30 uur de workshop ´Lego Mindstorms´ gehouden. Bij deze workshop gaan de kinderen aan de gang met een robot met veel mogelijkheden; motoren en sensoren zijn allemaal apart aan te sturen met een app op een tablet. Kinderen gaan ook aan de gang met tast, licht, rotatie en afstand. Deelname kost 7,50 euro voor bibliotheekleden en 15 euro voor niet-leden.

Voor meer informatie en aanmelden voor de Maakplaats workshops: www.debibliotheekamstelland.nl/maakplaats.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie