Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Amstelveen hijst de regenboogvlag op 17 mei

16 mei 2019 om 17:00 lokaal

AMSTELVEEN Amstelveen hijst op vrijdag 17 mei op diverse locaties de regenboogvlag om aandacht te vragen voor de onwenselijkheid van homohaat. Wethouder Marijn van Ballegooijen hijst de vlag bij kapsalon Bartels aan de Lindenlaan. De kapper wil hiermee een bijdrage leveren aan een LHBTI-vriendelijk Amstelveen. LHBTI is de afkorting van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mensen, transgender - en intersekse personen. Wethouder Floor Gordon hijst de vlag voor het raadhuis. Ook zorg- en welzijnsinstellingen laten vrijdag de regenboogvlag wapperen. Gemeente Amstelveen roept ook anderen op om de regenboogvlag te hijsen.

Vrijdag 17 mei is de Internationale Dag tegen homofobie, bifobie en transfobie, ook wel bekend als IDAHOT. In 1990 schrapte de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten. Tot 17 mei 1990 stond homoseksualiteit nog als psychische aandoening op de lijst.

´Bij de Gay Pride en de nationale Coming Out dag stralen lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mensen, transgender - en intersekse personen (LHBTI-personen) uit dat ze trots zijn op hun seksuele - en gender identiteit en zich er niet voor schamen. Bij IDAHOT vragen we juist aandacht voor nog steeds bestaande negatieve gevoelens tegenover LHBTI-personen. Het is belangrijk dat er regelmatig bewust wordt stilgestaan bij homofobie, bifobie en transfobie en het bespreekbaar te maken,´ aldus de wethouders Marijn van Ballegooijen en Floor Gordon (Emancipatie en Discriminatie) in een verklaring.

Waar mogelijk vraagt gemeente Amstelveen aandacht voor de acceptatie van seksuele diversiteit. Zo moedigt ze zorginstellingen aan het zogenaamde Roze Loper-traject te doorlopen. Dit zorgt voor aandacht voor diversiteit, zichtbaarheid van LHBTI-personen in de organisatie en maakt het onderwerp seksuele diversiteit bespreekbaar.


Voor meer informatie: https://www.rozezorg.nl/https://idahot.nl/https://www.amstelveen.nl/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie