Nico Dijkshoorn.
Nico Dijkshoorn. ANP Foto

Nico Dijkshoorn en Marcel van Roosmalen bij Venstra

10 mei 2019 om 07:30 lokaal

AMSTELVEEN Een tweegesprek tussen de schrijvers Nico Dijkshoorn en Marcel van Roosmalen vindt zaterdagmorgen 11 mei in de aanloop naar Moederdag plaats in boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein. Beiden schreven over hun moeder, ieder met eigen insteek.

Nico Dijkshoorn (1960, Amsterdam) groeide op in Amstelveen. Onlangs verscheen zijn nieuwe roman ´Ooit gelukkig´, een vervolg op zijn eerde boek ´Nooit ziek geweest. Samen vormen zij de familiekroniek van een Amsterdamse familie in Amstelveen. ´Ooit Gelukkig´ toont Dijkshoorn op zijn kwetsbaarst. Als zijn ouders allebei sterven, blijft hij achter: het gezin waar hij altijd over klaagde is niet meer. Plotseling overkomt Nico iets waardoor alles verandert en groeit het besef dat hij misschien wel meer op zijn vader lijkt dan hij zou willen.

Nico Dijkshoorn bracht onlangs voor het Libris-tijdschrift ´Vol van Boeken´ een nacht door in Libris Venstra. De weerslag daarvan is te vinden in de vijfde editie van het tijdschrift dat gratis te verkrijgen is bij Libris Venstra.

Marcel van Roosmalen (1968) is journalist. schrijver en columnist. Van Roosmalen schrijft al jaren met grote regelmaat over zijn moeder in NRC Handelsblad. Zijn vaste lezers krijgen daarmee een kijkje in haar leven – en dat van hemzelf. Moeder is op hoge leeftijd, woont zelfstandig, maar steeds meer dingen gaan mis: een voordeursleutel raakt zoek, een treinreis verloopt rampzalig, een kerstdiner kan niet meer worden gekookt. De ergernis bij haar zoon ligt altijd op de loer. Met een arendsoog observeert hij zijn moeder. In zijn nieuwe boek ´Het zijn de kleine dingen die het doen´ doet hij verslag van een wereld die onherroepelijk kleiner wordt. Een genadeloos maar ook liefdevol portret van moeder en zoon, die ondanks grote en kleine tegenslagen manmoedig volhouden.

Het tweegesprek vindt zaterdag 11 mei van 11.00 tot 12.00 uur laats in Boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein. De toegang is gratis. Aanmelden via info@venstra.nl of 020-6419880 (niet verplicht maar wel praktisch). Meer info: https://www.libris.nl/venstra/activiteiten

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie