Corrie van Hugten doet oefenparcours rolstoelgebruik in raadhuis een keer voor.
Corrie van Hugten doet oefenparcours rolstoelgebruik in raadhuis een keer voor. Archief BDU/Naomi Heidinga

Nominatie Corrie van Hugten voor Gouden Venus v. Milo

30 augustus 2018 om 07:30 lokaal

AMSTELVEEN De Amstelveense Corrie van Hugten is een van de 100 genomineerden voor de Gouden Venus van Milo. Deze onderscheiding is bedoeld voor de meest inspirerende Nederlander met een beperking. Het Dela goededoelenfonds organiseert deze verkiezing voor de derde keer. Het is tot en met zondag 9 september mogelijk om op de genomineerden te stemmen op de website www.goudenvenusvanmilo.nl.

Op de website staat te lezen waarmee Corrie van Hugten anderen inspireert, namelijk Rolstoeldansplezier voor zoveel mogelijk mensen met een handicap. Corrie van Hugten hoopt natuurlijk van harte dat zij een van de kanshebbers is voor de onderscheiding. Ze wil het geldbedrag dat bij de onderscheiding hoort, gebruiken voor rolstoeldans-activiteiten.

Naast De Gouden Venus van Milo ontvangt de winnaar van de verkiezing 10.000 euro, te besteden aan een goed doel waar hij/zij persoonlijk bij betrokken is. Nummer twee en drie op de lijst ontvangen de zilveren en bronzen Venus van Milo met daaraan een bedrag gekoppeld van respectievelijk 5.000 en 2.500 euro. Op 23 september maakt Edzo Doeve, algemeen directeur van coöperatie DELA, in Utrecht de winnaar en de top 10 bekend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie