Kinderrondleiding in het Cobra Museum.
Kinderrondleiding in het Cobra Museum. Foto: Cobra Museum

Extra activiteiten in Cobra Museum tijdens paasweekend

24 maart 2024 om 15:00 Kunst

AMSTELVEEN Het Cobra Museum heeft in het paasweekend diverse extra activiteiten op het programma staan onder het motto ‘Cobra pakt uit!’ Het museum is op Eerste en Tweede Paasdag geopend. Op 29, 30 en 31 maart zijn er om 14.00 en 15.00 uur instaprondleidingen door de tentoonstelling ‘MOØDe’ met foto’s van Anton Corbijn. Voor kinderen is er op zondag 31 maart om 14.00 uur een kinderrondleiding door de tentoonstelling ‘De Vrijheidsschreeuw’, de expositie ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Cobra-beweging.

Het programma van ‘Cobra Pakt uit! begint op zaterdag met een inmiddels uitverkochte masterclass fotografie door Harmen Meinsma.

QUEER DATING

In samenwerking met de Queer geschiedenismaand houd de Cobra Academy op zaterdag 30 maart ook ‘Queer Dating’ in het Cobra Museum vanaf 10.00 tot 17.00 uur. Deelnemers kunnen hun date meenemen en met goede moed en met een prikkelend vragenboekje in de hand, de kunst in het museum verkennen en elkaar beter leren kennen. Kosten: gratis (exclusief museumentree).

PAASSPEURTOCHT

Op Eerste en Tweede Paasdag kunnen de museumbezoekers (jong en oud) meedoen aan een paasspeurtocht. Deelnemers moeten op zoek naar papieren paaseieren die op het buitenplein voor het museum zijn verstopt. Bij de receptie is een overzicht af te halen waar alle paaseieren op staan afgebeeld. Wie alle paaseieren heeft gevonden kan bij de receptie een prijs afhalen. Deelname is gratis (exclusief museumentree).

PAASONTBIJT

Tweede Paasdag begint in het museum met een Paasontbijt van 10.00 tot 11.00 uur met aansluitend een rondleiding van 11.00 tot 11.30 uur. Deelname kost 10 euro. 

CONCERT

De extra activiteiten worden op maandag 1 april (Tweede Paasdag) afgesloten met een cncert door Fie Schouten (baskarinet) en Manuela Tessi (dans). Zij voeren van 15.00 tot 16.00 uur Sela (Aire) of November ’96 van Margriet Hoenderdos uit.

Voor meer informatie en aanmelding voor deelname aan activiteiten: cobramuseum.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie