Op de foto het inmiddels gesloopte A9-viaduct en een van de Meandertorens in het centrum van Amstelveen.
Op de foto het inmiddels gesloopte A9-viaduct en een van de Meandertorens in het centrum van Amstelveen. Amstelveen InZicht

InZicht op zoek naar oude foto’s van A9 en Stadshart voor nieuwe expositie

9 mei 2023 om 10:16 Historie

AMSTELVEEN Amstelveen InZicht is op zoek naar historische foto’s van de A9 en het centrum van Amstelveen. Na de succesvolle historische fototentoonstelling vorig jaar, is er binnenkort een nieuwe fototentoonstelling te zien in het belevingscentrum aan het Stadsplein. Maar in plaats van beeldmateriaal uit het archief van de gemeente en van Rijkswaterstaat, is het voorlichtingscentrum nu op zoek naar foto’s die gemaakt zijn door inwoners.

Amstelveen InZicht roept in verband daarmee mensen op zelfgemaakte historische foto’s van de A9 en het Stadshart in te sturen die voor de tentoonstelling gebruikt mogen worden. Dit kan per e-mail via inzicht@amstelveen.nl. Het bestand moet in een zo hoog mogelijke kwaliteit (aantal MB) zijn, zodat het groot afgedrukt kan worden. Insturen kan tot en met vrijdag 26 mei 2023.

De historische fototentoonstelling die vorig jaar bij InZicht werd gehouden, trok veel belangstellenden. Vanwege de hoge bezoekersaantallen en enthousiaste reacties werd de expositie die op 1 juli van start ging toen met een maand verlengd tot begin september.

Amstelveen InZicht is een  belevingscentrum over de werkzaamheden aan de A9 Badhoevedorp - Holendrecht en ontwikkelingen in het Stadshart van Amstelveen. In het centrum zijn specialisten van de gemeente Amstelveen, Rijkswaterstaat en aannemer VeenIX aanwezig om vragen te beantwoorden.

Amstelveen InZicht is geopend op woensdag, donderdag, vrijdag én de eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Het belevingscentrum bevindt zich boven de bibliotheek op Stadsplein 103 en is een initiatief van de gemeente Amstelveen, Rijkswaterstaat en de Vervoerregio Amsterdam.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie