Afbeelding
AmstelveenSport

Nationale sportweek begint vrijdag in Amstelveen

16 september 2020 om 16:30 Lokaal/Evenementen

AMSTELVEEN ‘Sport doet iets met je’, dat is het thema van de Nationale Sportweek van 18 tot en met 27 september. Sport inspireert, sport verbindt en sport levert een belangrijke bijdrage aan de samenleving en aan ieder individu. Deelnemen aan sport betekent vaak ook deelnemen aan de maatschappij. 

Zoveel mogelijk mensen in Nederland moeten dan ook met plezier kunnen sporten en bewegen. Dat staat centraal tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Natuurlijk doet AmstelveenSport mee aan de Nationale Sportweek. Er is gezorgd voor een veelzijdig en gratis activiteitenaanbod voor alle inwoners van Amstelveen.

OPENING De feestelijke opening van de Nationale Sportweek door wethouder sport Rob Ellermeijer vindt plaats op vrijdag 18 september in sportzaal de Meent met onder andere Noelle Roorda (speerwerpster), Heleen van Ketwich Verschuur (directeur AmstelveenSport) en de kinderen van de WillemAlexanderschool. Tijdens de opening zal Noelle ook de ‘Wegwijzer aangepast sporten in Amstelveen’ overhandigen aan wethouder Ellermeijer.

Het Amstelveense programma van de Nationale Sportweek biedt beweegplezier voor iedereen. En alle activiteiten van het programma zijn gratis. Zo organiseert zwembad De Meerkamp beweegochtenden en -middagen. Kinderen kunnen naar Multisport in de Beweegbox en de sportinstuif in de Meent. Het programma omvat daarnaast wandelen, fietsen, Walking Football,Cognitieve Fitness en nog veel meer. Woensdag 23 september doen alle Amstelveense basisscholen mee aan een gezamenlijke actie met het thema: ‘Verboden stil te zitten!’.

BEWEEGBINGO Buurtsportcoach Mieke Regelink introduceert deze week het nieuwe, speciaal door AmstelveenSport ontwikkelde beweegspel: BeweegBingo! Beweegbingo is bewegen voor iedereen! Mieke zal in de sportweek op diverse locaties de Beweegbingo spelen. 

De Nationale Sportweek wordt afgesloten door sportambassadeur Olga Commandeur. Zij geeft vrijdag in de Ben Goudsmithal een training, waar iedereen aan mee kan doen. 

Het volledige programma met alle informatie over de sportweek staat op www.amstelveensport.nl. Op deze website kan ook ingeschreven worden voor de activiteiten. Alle activiteiten zijn coronaproof georganiseerd, maar om veilig te kunnen sporten wordt wel gevraagd vooraf in te schrijven, 1,5 meter afstand te houden en te letten op de aanwijzingen rondom de locatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie