Deelnemers aan een ZAAI-traject.
Deelnemers aan een ZAAI-traject. Gemeente Amstelveen

Nieuwe editie van ZAAI-traject voor startende ondernemers in Amstelveen

4 november 2022 om 13:02 Economie

AMSTELVEEN Startende ondernemers in Amstelveen kunnen zich aanmelden voor een nieuwe editie van het gratis kennis- en netwerktraject ZAAI van de gemeente Amstelveen. Het traject gaat in januari van start en is bestemd voor ondernemers die in Amstelveen gevestigd zijn en korter dan 3 jaar ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. In het ZAAI-traject kunnen ze met andere ondernemers sparren over de uitdagingen die zij als startende ondernemer tegenkomen. 

In het ZAAI-traject wordt in startende ondernemers geïnvesteerd (’gezaaid’) zodat zij succesvol kunnen groeien. Het traject duurt zes maanden en bestaat uit: masterclasses van ervaren trainers, die tevens zelfstandig ondernemers zijn, bedrijfsbezoeken in Amstelveen, informatieve gesprekken met mededeelnemers en het bijwonen van netwerkbijeenkomsten met het lokale Midden en Klein Bedrijf (MKB).

“Startende ondernemers zijn van belang voor de vitaliteit en modernisering van de Amstelveense economie. Ons ZAAI-programma reikt starters kennis aan om de ondernemersvaardigheden te versterken en door het netwerkcomponent zetten we in op een vergroting van de ondernemerscapaciteit door de starters in contact te brengen met ervaren Amstelveense ondernemers. Met ZAAI bieden we zowel Engelstalige als Nederlandstalige startende ondernemers de kans om zich succesvol te ontwikkelen, te ‘groeien’ en te ‘oogsten,” aldus wethouder Adam Elzakalai (Economische Zaken).

De gemeente helpt startende ondernemers als diverse jaren met  ZAAI-trajecten. Samen met partners Ondernemersvereniging Amstelveen en Rabobank Amstel en Vecht is ook dit jaar weer een intensief en gestructureerd programma opgesteld. Zo worden de deelnemers in staat gesteld hun bedrijf stevig te positioneren, kansen in kaart te brengen en hun strategie te bepalen. Bovendien worden de deelnemers actief verbonden aan het lokale MKB. ZAAI is volgens de gemeente dan ook dé manier om ondernemersvaardigheden te versterken, in contact te komen met andere starters en het zakelijk netwerk snel uit te breiden.

Net als vorig jaar gaat ZAAI ook in 2023 twee groepen starters ondersteunen. Naast een traject voor een Nederlandstalige groep, gaat er ook een traject voor een Engelstalige groep van start.

Belangstellenden zijn welkom op de informatiebijeenkomst die op dinsdag 29 november wordt gehouden in P60 aan het Stadsplein. Het programma begint om 19.30 uur. Er is voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen; bovendien kunnen startende ondernemers zich daar direct inschrijven voor ZAAI 2023. Na afloop is er een netwerkborrel waar oud-deelnemers, de trainers en de partners van ZAAI aanwezig zijn. Aanmelden is noodzakelijk. Voor meer informatie en aanmelden: www.zaaiamstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie