De opening werd verricht door wethouder Floor Gordon en Wilma Schoonderbeek (directeur van Netjes BV) in het bijzijn van de deelnemers aan het project.
De opening werd verricht door wethouder Floor Gordon en Wilma Schoonderbeek (directeur van Netjes BV) in het bijzijn van de deelnemers aan het project. Amstelveen Ecostroom

Coöperatieve zonnedaken voor bewoners Amstelveen in gebruik genomen

6 maart 2024 om 11:44 Duurzaamheid

AMSTELVEEN Twee coöperatieve zonnedaken op appartementencomplexen aan de Camera Obscuralaan en het Oostelijk Halfrond zijn dinsdag officieel geopend door wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid) en Wilma Schoonderbeek, directeur van Netjes BV. Ze deden dat in het bijzijn van de deelnemers aan het project met in totaal  450 zonnepanelen. Tijdens de openingsbijeenkomst kondigen Netjes BV en Amstelveen Ecostroom aan binnenkort twee nieuwe zonneprojecten te starten op daken aan de Dr. Willem Dreesweg en de Uitvlugt in Amstelveen.

In januari heeft Energie Coöperatie Amstelveen Ecostroom de 450 zonnepanelen Kunnen plaatsen dankzij de medewerking van eigenaar Netjes BV. Die stelde de daken van beide appartementsgebouwen ter beschikking aan de energiecoöperatie.

DAKEN BENUT VOOR ZONNE-ENERGIE

“Wij stimuleren en ondersteunen bewonerscollectieven, zoals die van energiecoöperatie Amstelveen Ecostroom, vanuit ons gemeentelijke Servicepunt Energieadvies. Met een energiecoöperatie worden daken maximaal benut voor de opwekking van zonne-energie,” aldus wethouder Floor Gordon. “Bijkomend voordeel van lokale opwekking is dat er minder energieverlies optreedt door transport en dat er minder netcapaciteit nodig is. De leden van de coöperatie profiteren intussen van schone energie tegen een zo laag mogelijke prijs.”

De 225 zonnepanelen op het dak aan de Camera Obscuralaan zijn inmiddels allemaal verkocht. Ook is er al een deel van de zonnepanelen op het dak aan het Oostelijk Halfrond verkocht aan mensen uit Amstelveen en omgeving. Wie nog voor twee of meer zonnepanelen in aanmerking wil komen kan een e-mail sturen naar info@ecostroom.nu of zich aanmelden op de website: ecostroom.nu/amstelveen.html

DUURZAME STROOM

De energiecoöperatie is in september 2019 opgericht met als doel om meer duurzame stroom op te wekken in Amstelveen en deze eenvoudig beschikbaar te stellen aan bewoners. Het maakt dan niet uit of de deelnemers huren of in een koopwoning wonen, in een appartement wonen, of al zonnepanelen hebben.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie