Afbeelding
Politie.nl

Nachtelijk verbod op verblijf op parkeerplaatsen Amsterdamse Bos verlengd

11 december 2020 om 11:01 Corona

AMSTELVEEN Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland heeft het verbod op nachtelijk verblijf op een groot aantal parkeerplaatsen in het Amsterdamse Bos verlengd tot en met 8 februari 2021. De preventieve maatregel is bedoeld om nachtelijke illegale feesten in het bos tegen te gaan. In de praktijk is gebleken dat de parkeerplaatsen daarbij vaak als verzamelplaats worden gebruikt.

De politie moest de afgelopen maanden enkele malen optreden tegen illegale feesten in het bos. Dat is volgens de Veiligheidsregio ongewenst omdat de bezoekers de maatregelen gericht op het bestrijden van het coronavirus niet naleven. Bovendien leveren deze activiteiten met regelmaat overlast op en wordt er troep achtergelaten.

Als preventiemaatregel is een nachtelijk parkeerverbod ingevoerd voor diverse parkeerplaatsen in het bos. Het gaat onder meer om locaties aan de Nieuwe Meerlaan, A. Colijnweg, Duizendmeterweg en Bosbaanweg. In augustus en september waren deze gebieden al via noodverordeningen aangewezen als verboden gebieden tussen 24.00 en 6.00 uur.  De verlening gebeurt nu op basis van de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie