Leerkrachten Mettie en Lisette zijn onder de indruk van de grote hoeveelheid verzameld speelgoed. Dit is op dag drie van de actie, en slechts één van de twee kramen in de school.
Leerkrachten Mettie en Lisette zijn onder de indruk van de grote hoeveelheid verzameld speelgoed. Dit is op dag drie van de actie, en slechts één van de twee kramen in de school. Aangeleverd

Basisschool Het Palet Zuid verzamelt bergen speelgoed voor Oekraïense kinderen

11 april 2022 om 09:30 Activiteiten

AMSTELVEEN Leerkrachten van basisschool Het Palet Zuid brengen woensdag 13 april dozen vol speelgoed naar het verzamelpunt van spullen voor Oekraïense vluchtelingen aan de Handweg in Amstelveen. Deze spullen hebben de leerlingen de afgelopen dagen verzameld. Wat als een klein initiatief begon, liep erg uit de hand.

“Het was bijzonder om te zien hoe enthousiast leerlingen en ouders hiermee aan de slag gingen”,vertelt leerkracht Mettie Stellingwerf. Leerkrachten van Het Palet Zuid besloten om in de hal van de school kramen te zetten, waar kinderen speelgoed konden neerleggen voor gevluchte kinderen. Leerkracht Lisette Poppe: “Kinderen vertelden dat ze dagen aan het afwegen waren wat ze wilden afstaan, en waar ze wel en geen afstand van konden doen. Ik was echt onder de indruk wat ze uiteindelijk allemaal meesleepten.”

De gesprekken in de klas naar aanleiding van de actie over de oorlog maakten ook indruk op de leerkrachten. Voor sommige kinderen was het dichtbij, omdat hun buren bijvoorbeeld een Oekraïens gezin hadden opgenomen. Vrijwel alle kinderen, ook de kleuters, wisten wat oorlog is en wat er gaande is in Oekraïne. Ze hadden soms best schokkende beelden gezien, zo bleek. Daarom is het nu extra fijn dat ze iets concreets konden doen om te helpen, vinden Mettie en Lisette. 

De leerkrachten dachten dat de kramen die ze in de hal plaatsten zich langzaam zouden vullen. Maar het liep zo storm, dat ze de kramen dagelijks moesten leeghalen om plek te maken voor nieuwe spullen. Woensdag helpen verschillende leerkrachten van de school om met volgeladen auto’s naar het verzamelpunt te rijden. “Mooi dat zo veel kinderen en ouders met zo veel enthousiasme hebben meegewerkt”, blikt directeur Annemarie Timmer tevreden terug.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie