Afbeelding
De Zwaluw

Koningsspelen coronaproof bij basisschool De Zwaluw

24 april 2021 om 15:37 Activiteiten

NES Dit jaar zijn de koningsspelen er iets anders aan toe gegaan dan eerdere edities. Maar ondanks dat hebben de kinderen van basisschool De Zwaluw ook deze keer een superleuke dag gehad. Donderdag begon de dag goed met koningsspelengymlessen, waarbij de leerlingen in het oranje gekleed allerlei spellen gedaan hebben. Op vrijdag hebben de leerkrachten allerlei activiteiten georganiseerd met de groep. Want door alle coronamaatregelen konden dit jaar de groepen niet gemengd worden en speelden de activiteiten zich dus vooral binnen de groep af. Zowel binnen in de school als buiten. Er werd uit volle borst meegezongen met het volkslied, meegedanst met ‘Zij aan zij’ van Kinderen voor Kinderen en alles in het oranje.

De vrijdag begon met een online workout door Rico Verhoeven, speciaal gemaakt door Zappsport voor de koningsspelen, 30 minuten lekker sporten met elkaar. In de pauze stonden er voor alle leerlingen oud-Hollandse spellen klaar zoals blikgooien, zaklopen, stoepkrijten, kloslopen en voetballen. Natuurlijk kwam daar tussendoor een heerlijke versnapering bij passend bij deze dag: oranje limonades en sinaasappels van het schoolfruit.

De dag werd afgesloten met een Zweeds renspel met allerlei vragen rondom Koningsdag en het koningshuis. De leerlingen moesten vragen beantwoorden in een vaste volgorde waarvoor ze kriskras over het veld moesten rennen. Bewegen is dus zeker gelukt deze dag. Ondanks de kleine aanpassingen was het toch een topdag.


De Zwaluw


De Zwaluw


De Zwaluw


De Zwaluw

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie