Sterkste CNE-NK Rapidschaak ooit op 3 december in Amstelveen

3 november 2017 om 00:00 Activiteiten

Op zondag 3 december vindt voor de 3e achtereenvolgende keer het CNE Nederlands Kampioenschap Rapidschaak plaats in het Keizer Karel College. Dankzij ondersteuning van de gemeente Amstelveen en van een hoofdsponsor, het Amstelveense bedrijf CNE ICT Professionals, is de organisatie er in geslaagd het sterkst mogelijke deelnemersveld bij elkaar te krijgen. Topfavoriet bij de heren is de 23-jarige Anish Giri die in 2015 de titel op zeer overtuigende wijze wist binnen te halen, maar afgelopen jaar helaas verstek moest laten gaan. De voormalig nummer twee van de wereld kan geduchte concurrentie verwachten van schaakgrootheden als Loek van Wely en Jan Timman, maar ook van aanstormend talent Jorden van Foreest.

Het veld bij de dames kent ook een absolute topbezetting en Anne Haast zal haar titels van 2015 en 2016 komen verdedigen. Zij kan weer zware concurrentie verwachten van nationale teamspeelsters Zhaoqin Peng, Tea Lanchava en Iozefina Paulet. Verder zullen de ogen gericht zijn op de 21-jarige Rosa Ratsma die haar debuut zal maken. De wedstrijden zullen op grote schermen in de aula van het Keizer Karel College gevolgd kunnen worden en ook via de officiële website: http://cne-nkrapid.nl/.

Tegelijkertijd vinden er op dezelfde locatie nog drie andere toernooien plaats. Voor huis- en clubschakers is er het 10e Brainwave rapidtoernooi, terwijl SV Zukertort de organisatie van de jeugd Grand Prix voor haar rekening neemt. Nieuw dit jaar is dat zowel op zaterdag 2 als zondag 3 december het kwalificatie toernooi voor het NK jeugd.

Deze grote schaakmanifestatie, waar na verwachting zo rond de 400 schaakliefhebbers aanwezig zullen zijn, maakt onderdeel uit van de Schaakweek Amstelveen. In de voorafgaande week zullen er diverse activiteiten plaatsvinden om het schaken verder onder de aandacht te brengen. Op woensdag 29 november wordt in het Go Centre wederom een groot basisscholierentoernooi georganiseerd. Kinderen uit groep 3 t/m 8 van scholen uit regio Amstelveen kunnen zich hier voor aanmelden. Op donderdag 30 november zal er weer worden geschaakt in de bibliotheek Amstelland.

De 1e editie van de Schaakweek Amstelveen in 2015 heeft er voor gezorgd dat veel jonge kinderen in aanraking met deze fascinerende denksport zijn gekomen. Zo worden op veel Amstelveense basisscholen al schaaklessen gegeven en is het ledenaantal van SV Zukertort ruimschoots verdubbeld van zo'n 40 naar meer dan 80 jeugdleden.

http://cne-nkrapid.nl/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie