Van links naar rechts de stadsdichter van Amstelveen, deelnemer en dichter Kees Koot en Bob Green van Bakkerij Renzema.
Van links naar rechts de stadsdichter van Amstelveen, deelnemer en dichter Kees Koot en Bob Green van Bakkerij Renzema. Eigen foto

Gedichtenwedstrijd Bakker Renzema over speculaas

18 november 2020 om 09:30 Activiteiten

AMSTELVEEN Zoals ieder jaar nodigt Bob Green van Bakkerij Renzema aan de Lindenlaan jong en oud uit voor de gedichtenwedstrijd over speculaas. Bakker Bob Green: “Ik wil mensen vanuit mijn winkel meer betrekken bij het eerlijke ambacht van brood. Zo kwam ik op het idee van een gedichtenwedstrijd. Ik wil het warme gevoel van brood in mijn winkel met de mensen delen.”

WARMTE De speculaasgedichten kunnen uiterlijk maandag 23 november worden ingeleverd in de winkel. Green: “Ik wil niet alleen maar verkopen. Het is iets van het hart. Ik wil warmte vanachter mijn toonbank brengen. We zijn zo vaak bezig met oppervlakkige dingen in het leven. Nu is bij uitstek de tijd om wat meer warmte te voelen. Bijvoorbeeld met gedichten over het oer-Hollandse speculaasje.”

STADSDICHTER Juryvoorzitter en stadsdichter van Amstelveen Matthijs den Hollander zal het winnend gedicht in de winkel voordragen: “Het klinkt misschien gek, maar ik vind dat speculaas iets poëtisch heeft. Het oer-Hollandse speculaasje heeft de smaak van de warme wintermaanden, net als de film Home Alone. Ik houd van dat ontroerende, melancholische decembergevoel. Bob vertelde me dat ze wel vijf verschillende soorten kaneel in het speculaas doen. Dat alleen al is toch een mooi gegeven, eeuwenoud kaneel van ver overzee. Ik ken Bob, omdat ik als vrijwilliger van de Voedselbank Amstelveen wekelijks brood bij hem kom halen. Ik vind het gaaf dat Bob er met de winkel echt naar streeft om voor veel mensen een fijne dagelijkse plek te zijn. En Amstelveen mag weten dat Bob en Renzema elke week heel veel brood via de voedselbank aan meer dan honderd Amstelveense gezinnen schenken. Dat is toch geweldig.”

MEEDOEN Iedereen, jong en oud, is uitgenodigd om mee te doen aan de gedichtenwedstrijd van Bakkerij Renzema. Het gedicht moet uit minimaal 5 regels bestaan. Uiterlijk aanstaande maandag 23 november kan het gedicht op een A4-tje worden ingeleverd in een van Renzema’s winkels. Digitaal inleveren kan ook via Facebook Messenger van Bakkerij Renzema. Vergeet niet naam en telefoonnummer te vermelden. De winnaar van het ‘hemels’ speculaaspakket wordt zaterdag 28 november bekendgemaakt via de social media en het winnende gedicht wordt voorgedragen door de Stadsdichter van Amstelveen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie