Michael Dijkstra met Trainer Pascal Kenter
Michael Dijkstra met Trainer Pascal Kenter Sandra Dijkstra

Tréville schermers Michael Dijkstra en Koen Man op het podium

11 oktober 2021 om 23:37 Sport Deel je nieuws

Michael Dijkstra pakt brons op sterk U17 Duitse toernooi in München.

Ruim 130 van de beste jeugdschermers uit Duitsland, België, Italie, Polen, Turkije en Nederland waren afgereisd naar Munchen voor dit zeer sterk bezette floret toernooi.

Nederland was vertegenwoordigd met 5 schermers: Damian Soemosemito, Yin Man, Thomas Dijkstra en Michael Dijkstra (Tréville), samen met Tycho Mousset (Ter Weer).  De jongens maken allemaal deel uit van de Nederlands selectie en zijn begeleid door Trainer Pascal Kenter.

Alle schermers hebben een uitstekende pouleronde geschermd en stonden hoog op het tableau voor de eliminaties. Thomas won zijn eerste eliminatie oppermachtig met 15-0, maar had pech om bij de volgende ontmoeting de Duitse top-8 schermer Schultz (Potsdam) tegen te komen; die verloor hij nipt met 14-15.  Yin schermde heel sterk en won 2 eliminaties; in de derde schakelde hij teamgenoot Damian uit met 15-13, maar verloor daarna van Michael. Tycho verloor bij de laatste 16 van de latere winnaar Distelkamp (Munchen).

Nederlands Kampioen U17, Michael Dijkstra schermde de hele dag sterk.  Hij won met 15-9 van Vielle (FRA), 15-6 van Malitski (Halle), Tréville teamgenoot Yin Man, en 15-7 van Polotzek (Moers) om bij de L4 te komen. Helaas verloor hij in een zeer spannende partij nipt met 14-15 van Heitz, de nummer een van de Duitse ranglijst. Een prachtige derde plaats voor Michael Dijkstra.  

Koen Man winnaar op Randstadtoernooi voor senioren in Den Haag.

Meer succes volgde in het binnenland op het drukbezette Randstadtoernooi met maar liefst 54 Nederlandse senioren deelnemers, waaronder Koen Man, Julian Haasbeek en Lucas van de Sande (Tréville).  Koen Man hield zijn goede vorm van het NJK vast, en bleef de hele dag onverslagen.  Een perfecte poulronde en daarna 5 achtereenvolgende eliminatiepartijen waaronder winst over teamgenoot Haasbeek. Goud voor Koen Man.

Tréville viert in oktober 2021 haar 10-jarig jubileum. Sinds de oprichting is Tréville gegroeid naar de tweede grootste schermclub van Nederland. Met meer dan 150 actieve leden wordt er op 5 middagen en avonden per week getraind in Amstelveen, Uithoorn en Amsterdam. Wil jij ook een proefles?  Schermen kan vanaf 6 jaar. Kijk op Facebook of Instagram naar Schermschool Tréville.

(links naar rechts) Koen Walet, Lucas ven de Sande, Koen Man, Julian Haasbeek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie