Examens tijdens de drive-in judoles.

23 maart 2021 om 10:10 Sport Deel je nieuws

Amstelveen - De judoschool van de Amstelveener, Ewoud van Dulken was voorafgaande van de Coronacrisis een goed lopende en groeiende sportclub. Samen met docent Jay van Andel kwamen er ruim 400 leerlingen naar de lessen. Deze judoka’s hebben maanden lang, dagelijks, online judolessen mogen volgen en nu zijn de fysieke lessen al enige tijd weer in volle gang. De derde etage van de Q-Park parkeergarage boven het Amstelveens busstation is omgetoverd tot werkelijke ‘dojo’.

Even bestondt corona niet meer.

Afgelopen week hebben alle judoka’s, na ruim een jaar, weer examen kunnen doen en konden zij laten zijn wat ze hadden opgestoken van alle online lessen en de drie weken voorbereiding die daarop volgden. De spanning was weer enorm voor vele. Soms werd het te veel en vloeide er tranen. Tranen van onzekerheid of angst voor falen. Het is natuurlijk voor vele heel gewoon, even onder druk presteren. Ook zijn er veel judoka’s die niet alleen op judo zitten omdat de lessen zo leuk zijn, maar omdat ze moeilijk lerend zijn, ADHD hebben of andere obstakels hebben die leren moeilijker maken.


Na alle gedemonstreerde technieken en oefeningen was het tijd voor een wedstrijdje, even stoom afblazen. Even lekker judoën. Nadat iedereen weer van alle spanning  waren ontdaan was het tijd voor de diploma uitreiking. Alle judoka’s hebben na een jaar van zwoegen daadwerkelijk geleerd zich aan te passen, samen te werken en de volgende stap in het leven verdiend. Elke judoka heeft zijn/haar diploma met volle trots in ontvangst mogen nemen onder het toeziend oog van alle ouders die aanwezig waren.

Judo is een contactsport die uniek en pedagogisch verantwoord is. Iedereen is gelijk en de regels zijn voor iedereen hetzelfde. Dat biedt duidelijkheid, structuur en een veilige sportomgeving. Kinderen vanaf 4 jaar zijn al welkom en leren al snel discipline, zelfvertrouwen en motorische vaardigheden te ontwikkelen.

Bent u geïnteresseerd geraakt, schrijf dan in voor een gratis proefles op www.dulken.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie