Amstelvener gekozen als Voorzitter van de World Sailing Classes Committee

19 oktober 2020 om 17:44 Sport Deel je nieuws

Afgelopen zondag is Amstelvener Jan Martin Wilschut gekozen tot voorzitter van de World Sailing Classes Committee. World Sailing (voorheen ISAF) is het internationale bestuursorgaan voor de zeilsport en is verantwoordelijk voor de organisatie van internationale zeilevenementen zoals die bij de Olympische Zomerspelen.

De Federatie erkent meer dan 115 internationale klassen (van Optimist tot Olympische 49er en van Kite Boarding tot oceaanracen) die recht hebben op het organiseren van Wereldkampioenschappen. Net als alle andere internationale sportbonden is World Sailing een federatie van besturen van landelijke bonden van ongeveer 135 aangesloten landen en erkend door het Internationaal Olympisch Comité.

Jan Martin zal de komende vier jaar de belangen behartigen van die internationale klassen en de klassen ook vertegenwoordigen in de Council van World Sailing. Hij is daarnaast al een aantal jaar voorzitter van de International Cadet Class Association, de oudste internationale jeugdklasse binnen World Sailing, een klasse die hij al negen jaar vertegenwoordigt in de Classes Committee.

Op dit moment vindt de jaarlijkse Conferentie van World Sailing plaats. Vanwege corona geheel virtueel. Dit jaar is een verkiezingsjaar waarin ook het hoofdbestuur van World Sailing vernieuwd wordt met de verkiezing van onder andere een nieuwe president. Nieuwe benoemingen gelden vervolgens voor vier jaar.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie