De ingang van de Koenensluis
De ingang van de Koenensluis Nico Kooijman

Vervanging sluisdeuren / Sluis buiten werking

31 oktober 2020 om 11:29 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Vervanging sluisdeuren / Sluis buiten werking

Vanaf ca. 13 november tot en met ca. 4 december 2020 worden de sluisdeuren van de Koenensluis vervangen in opdracht van Hoogheemraadschap Rijnland. Bij een technische inspectie van de sluis is namelijk gebleken dat alle vier de sluisdeuren van de Koenensluis in slechte staat zijn. Ze worden nu vervangen door nieuwe, geheel identieke deuren.

Dit betekent voor waterrecreanten en scheepvaart dat gedurende de uitvoeringsperiode geen gebruik gemaakt kan worden van de sluis voor de doorgang. Er is bewust voor gekozen de werkzaamheden buiten het vaarseizoen te laten uitvoeren, om zo de overlast tot een minimum te beperken.

Het fiets/wandelpad over de Koenensluis is gedurende een deel van de uitvoeringsperiode afgesloten (naar verwachting enkele dagen). Met behulp van omleidingsbebording zal een omleidingsroute worden aangeduid. De jachthaven De Koenen V.O.F. is gedurende de afsluiting vanaf de oostzijde via de Koenenkade bereikbaar.

De exacte datum van uitvoering kan nog wijzigen als gevolg van weersomstandigheden, tegenvallende productietijd en/of de coronamaatregelen. Voor meer informatie zie onze website www.koenensluis.nl en voor afspraak met de sluiswachter telefoon : 020-226 226 2

Vereniging Vrijwilligers Koenensluis

Nico Kooijman

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie