great composers
great composers cinema amstelveen

The Great Composers - Concerto: A Beethoven Journey | ma 21 dec 15.45 uur in Cinema Amstelveen

12 maart 2020 om 14:50 Film Deel je nieuws

Van de makers van Exhibition On Screen

Gefilmd over een periode van 4 jaar, heeft de bekroonde regisseur Phil Grabsky de leidende concertpianist Leif Ove Andsnes gevolgd terwijl hij de wereld rondreist met uitverkochte concerten met het Mahler Chamber Orchestra in een poging een van de grootste sets ooit voor piano geschreven te begrijpen en te interpreteren: de vijf pianoconcerten van Beethoven.

Leif Ove Andsnes wordt beschouwd als een van de beste pianisten van deze tijd en biedt een zeldzaam inzicht in de wereld van een pianist van wereldklasse, maar nog belangrijker, tegen de achtergrond van Leif Ove en het Mahler Chamber Orchestra die deze vijf stukken spelen, probeert de film de vele mythen uit het leven van Beethoven te ontrafelen om te onderzoeken hoe dit wonderbaarlijke talent uit Bonn een van de grootste componisten ter wereld werd tegen de tijd dat hij het vijfde concert schreef. Misschien is het vooral de meest onthullende biografie van Beethoven.

The Great Composers - de serie
Arts In Cinema brengt de vier grootste componisten aller tijden Beethoven, Mozart, Chopin en Haydn, naar het witte doek in de bekroonde serie "In Search of".

Het Beethoven-jaar 2020 wordt een groot Europees evenement. Vier samen met ons vier van de grootste componisten (Beethoven, Mozart, Chopin en Haydn) voor de exclusieve heruitgave van de veel geprezen en bekroonde The Great Composers-serie, met de wereldwijde speciale bioscoopvertoning.

In december 2020 is het precies 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven werd geboren; een mooie aanleiding om stil te staan bij deze legendarische componisten en hun muzikale oeuvre. De documentaires bieden een historische reis in de klassieke muziekwereld.

Deze geliefde serie, die geschreven en geregisseerd is door Phil Grabsky, mag je niet missen op het grote scherm

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie