Afbeelding
Politie.nl

Politie houdt met getrokken pistool twee jongens met nepvuurwapens aan in Middenhoven

18 maart 2024 om 16:04 Overig

AMSTELVEEN De politie heeft zondagavond met een getrokken pistool in Middelhoven twee jongens aangehouden na een melding dat zij met wapens op straat liepen. Na onderzoek bleek het om nepvuurwapens te gaan. Die zijn volgens de politie vaak nauwelijks van echt te onderscheiden en daarom neemt de politie in dit soort gevallen altijd het zeker voor het onzekere. De politie roept dan ook om geen nepvuurwapens mee te nemen.

De politie kwam in actie na een melding dat meerdere wijkbewoners rond 20.30 uur twee jongens met vuurwapens hadden zien rondlopen. ‘Het was op dat moment onduidelijk wat er precies aan de hand was, dus hielden wij verschillende scenario’s rekening.Ter plaatse zagen wij twee jongens rennen en vervolgens wegduiken achter een auto. Beide jongens hielden een zwart ‘vuurwapen’ vast. Hierop hebben wij ons dienstwapen getrokken en de jongens aangehouden,’ meldt politieteam Amstelveen op zijn Facebookpagina.

Omdat de politie in dergelijke situaties het zeker voor het onzekere neemt, kan het dus gebeuren dat de bezitter van nepvuurwapen behandeld wordt als een vuurwapengevaarlijke verdachte. ‘In dat geval dwingen wij jou met getrokken vuurwapen om het vuurwapen weg te leggen en je handen omhoog te houden. Als je dat niet doet, of als je er grappig over doet, loop je het risico dat wij een waarschuwingsschot moeten lossen of gericht moeten schieten. Pas daarna kunnen wij kijken of het wapen echt of nep is.’

De politie wil met dit bericht iedereen dan ook waarschuwen en roept op om nepwapens thuis te laten. ‘Het is geen speelgoed. Voorkom je dat buurtbewoners onnodig bang worden of dat er onnodig slachtoffers vallen,’ aldus de waarschuwing van de politie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie