Delen van de vrouw werden gevonden in het water bij de flats in Uilenstede.
Delen van de vrouw werden gevonden in het water bij de flats in Uilenstede. Interpol

Opnieuw aandacht voor coldcasezaak overleden vrouw bij Uilenstede

10 mei 2023 om 13:12 Misdaad

AMSTELVEEN De politie vraagt opnieuw aandacht voor de coldcasezaak van de overleden vrouw die in januari 1995 gevonden werd in het water in de wijk Uilenstede. De vrouw is onderdeel van een campagne waarbij 22 onopgeloste vrouwenmoorden worden uitgelicht. Negen daarvan komen uit Nederland, de anderen uit België en Duitsland.

In alle zaken van de Identify Me-campagne zijn de slachtoffers vrouwen die zeker of vermoedelijk door een misdrijf om het leven zijn gekomen.

ARMBAND

De bizarre vondst van de vrouw in Amstelveen, die mogelijk herkenbaar is door de kenmerkende armband die op haar lichaam werd gevonden, is nog altijd niet opgehelderd. Een voorbijganger ziet vrijdag 13 januari 1995 een plastic pakket drijven en belt daarop de politie. De politie haalt het pakket uit het water en vindt een deel van het stoffelijk overschot van een vrouw. Haar hoofd, onderbenen en een arm ontbreken. De identiteit van de vrouw is, ondanks uitgebreid politieonderzoek, nooit vastgesteld. 

De politie denkt dat de vrouw vermoedelijk veel rookte, omdat zij zware nicotinevlekken aantroffen op haar rechterhand. Ze had erg korte nagels, mogelijk beet ze haar nagels. De vrouw had twee opvallende littekens op haar rechterarm. Eén van een pokkenprik in haar bovenarm en één op haar elleboog. De politie hoopt dat de opvallende goudkleurige armband met diamantjes die het slachtoffer droeg, een belangrijke aanwijzing is voor haar identiteit.

De armband die op het lichaam werd aangetroffen. foto: Politie.nl

IDENTITEIT

De vrouw is vermoedelijk geboren tussen 1960 - 1975 en was toen zij overleed waarschijnlijk tussen de 20 en 35 jaar oud. Haar lengte wordt geschat tussen de 1.63 en 1.71m. Ze had een lichte huidskleur en haar was vermoedelijk donkerbruin. Oogkleur onbekend en ze droeg geen kleding. Ze heeft meerdere opvallende moedervlekken op haar rug, een moedervlek aan de linkerzijde van de rechter tepel en een kleine moedervlek onder de linker borst. Ze heeft ook twee moedervlekken aan de linkerflank en één boven de rechter bil.

TIPS?

Wie meer informatie heeft wie deze vrouw zou kunnen zijn, kan deze informatie zo uitgebreid en getailleerd mogelijk doorgeven aan de recherche. Dat kan via dit tipformulier. Ook kunnen mensen bellen met de Opsporingstiplijn via 0800-6070. Anoniem tips doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of online via meldmisdaadanoniem.nl. Informatie kan ook gedeeld worden door een mail te sturen aan coldcase@politie.nl (vermeld daarbij het zaaknummer JM35130195).

Door in internationale campagne vraagt Opsporing Verzocht in het Engels aandacht voor de zaak.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie