Afbeelding
Archief

Amstelveense verdachte steekpartij Amsterdamse Pijp voorlopig nog vast

9 juni 2021 om 10:13 Misdaad

AMSTELVEEN (ANP) - De 29-jarige verdachte van het steekincident in de Amsterdamse Pijp blijft de komende drie maanden in de cel. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Amsterdam bepaald. Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie liggen er geen gewonden meer in het ziekenhuis.

Het incident deed zich voor op vrijdagavond 21 mei. In en nabij de Ferdinand Bolstraat werden vijf mensen neergestoken. Een 64-jarige man uit Amsterdam stierf aan zijn verwondingen. De vier andere slachtoffers, tussen de 21 en 28 jaar oud uit Amsterdam en Haarlem, werden overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie hield niet veel later de verdachte uit Amstelveen aan. Hij heeft een tijd in beperkingen gezeten en mocht alleen contact hebben met zijn advocaat. De beperkingen zijn inmiddels opgeheven, aldus het OM. De man is geen bekende van politie en justitie.

Op 27 mei is in Amsterdam een stille tocht gehouden voor het overleden slachtoffer gehouden, op initiatief van de nabestaanden. Daaraan namen enkele honderden mensen deel, onder wie de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie