Zwemtalent Lucas Ambrose: ‘Ik voel me vrij in het water’

19 sep, 13:47 Overig Sporttalenten
Eigen foto
Lucas Ambrose in actie in het Sloterparkbad.
Lucas Ambrose in actie in het Sloterparkbad.

AMSTELVEEN Sporttalent Lucas Ambrose (15) uit Amstelveen is al van jongs af aan in de ban van zwemmen. Het enthousiasme voor de sport is ontstaan bij de zwemlessen die hij als kind in De Meerkamp volgde. Daar bleek ook dat hij talent had. Inmiddels behoort hij tot de top van het land in zijn leeftijdscategorie bij het schoolzwemmen. “Ik vind zwemmen leuk en ik ben er goed in,” vertelt Lucas die meerdere ochtenden in de week voor dag en dauw naar het Sloterparkbad fietst om daar bij zwemvereniging De Dolfijn te trainen. Daarnaast zwemt hij ook op meerdere avonden om zijn prestaties verder te kunnen verbeteren.

Het begon allemaal bij de zwemlessen in De Meerkamp. “Ik vond het leuk en behaalde snel alle diploma’s en zwemvaardigheidsdiploma’s. Ik kreeg ook te horen dat ik talent voor zwemmen had. Toen ik klaar was met de zwemlessen, ben ik met wedstrijdzwemmen begonnen bij De Futen in de Meerkamp. Ik was toen 9 jaar en vond het superleuk. Toen ik 11 of 12 jaar was ben ik met een drie vrienden overgestap..

PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer 8 uur geleden Amstelveen voert overleg over extra tramhalte op nieuw bedrijventerrein Zuid
PREMIUM
Afbeelding
Overig 2 aug, 16:00 Gemeente Amstelveen bereidt zich voor op aanvallen op computersystemen
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1 aug, 14:00 Droogte leidt niet tot drinkwatertekort in Amstelland
PREMIUM
Afbeelding
Overig 24 jul, 11:00 Nieuwe wijkagent Westwijk: Radjin Kalikadien
PREMIUM
Afbeelding
Overig 17 jul, 10:40 Kettinggesprek Matthijs de Jongh
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond 5 jul, 11:30 Raadsleden Chaara en Frequin willen cultuuromslag bij uitvoering van wetten en regels

Mis niks, lees alles van Amstelveen


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amstelveen en omliggende plaatsen met Amstelveens Nieuwsblad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Amstelveens Nieuwsblad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amstelveen.