Menno Valk,
Menno Valk, AmstelveenSport

Menno Valk nieuwe manager van zwembad De Meerkamp

1 juni 2021 om 09:00 Overig

[AMSTELVEEN) Zwembad De Meerkamp heeft met ingang van 1 juni  een nieuwe manager.  AmstelveenSport heeft met Menno Valk een zeer ervaren kracht aangetrokken. “Ik heb de afgelopen 24 jaar met veel plezier en toewijding gewerkt in de bijzondere wereld van de zwembadexploitatie,” vertelt hij. 

“Wat mij opvalt is dat de sport- en zwembadwereld altijd draait om mensen en om energie. En die energie krijg je van bewegen. Ik ben zelf graag in beweging en het is mijn missie om de organisatie van zwembad De Meerkamp in beweging te brengen en energie te geven,” aldus Menno Valk

Zwembad De Meerkamp is normaal gesproken 361 dagen per jaar open en trekt zo’n 360.000 bezoekers per jaar, Dat is bijna 1.000 bezoekers per dag. Er werken ongeveer 70 medewerkers die onder andere aan 1.300 kinderen per week zwemles geven, toezicht houden op de recreatieve bezoekers en banenzwemmers en aquasporten geven voor iedere leeftijd en voor elke conditie. De Meerkamp biedt daarnaast onderdak aan diverse zwem-en sportverenigingen. Er ligt dus een mooie uitdaging voor de nieuwe manager te wachten. 

“In mijn werk vind ik het belangrijk om het goede voorbeeld te geven en om mensen in staat te stellen het beste uit zichzelf te halen. Daarvoor zoek ik graag naar de kracht van de mensen om mij heen en naar datgene wat hen beweegt en motiveert. Mensen laten ervaren wat hun kracht is, levert intrinsieke motivatie op en medewerkers die verantwoordelijkheid durven te dragen. Als tegenpresentatie verwacht ik flexibiliteit, betrokkenheid en toewijding.”

Hij geeft aan enorm veel zin te hebben om bij AmstelveenSport aan de slag te gaan. Hij wil zich naast het verder professionaliseren en optimaliseren van de zwembadorganisatie, bezig te houden met de bouw van het nieuwe zwembad (achter de huidige sporthal). “Ik wil mij daar graag en met volle overgave voor inzetten,” aldus Valk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie