PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amstelveen

Sporttalent Fede van Dam van Isselt: ‘Ik dans al mijn hele leven’

Overig Sporttalenten
Foto: Eigen foto
20 jun 2021, 10:00
Fede van Dam van Isselt. "Dansen is voor mij een uitlaatklep voor emoties, maar ook een manier van bewegen die voor veel plezier zorgt."
Fede van Dam van Isselt. "Dansen is voor mij een uitlaatklep voor emoties, maar ook een manier van bewegen die voor veel plezier zorgt."
AMSTELVEEN

Fede van Dam van Isselt (16) is een talentvol danser. Hij volgt de vooropleiding van het Lucia Marthas Institute for Performing Arts waar uiteenlopende dansstijlen, zang en acteren op het programma staan. Hij wil daar graag de overstap maken naar de HBO-afdeling zodra hij zijn vwo-opleiding aan het HWC heeft afgerond. ¨Maar daarvoor moet je wel eerst auditie doen. Als ik niet toegelaten word, neem ik een tussenjaar en probeer ik het daarna opnieuw,” vertelt hij. Daarmee maakt hij zijn doel duidelijk om in dit vakgebied verder te gaan. ¨Ik weet nog niet precies in welke richting, maar als ik nu moet kiezen is dat optreden op het podium.” 

Dansen speelt een belangrijke rol in zijn leven. “Het is voor mij een uitlaatklep voor emoties, maar ook een manier van bewegen die voor heel veel lol en vrolijkheid zorgt.” Hij kreeg de smaak van dansen al op jonge leeftijd te pakken. “Ik dans al mijn hele leven. Van jongs af aan ging ik thuis met mijn broertje na het eten dansen op muziek van ..

Deel dit artikel via: