Sporttalent Fede van Dam van Isselt: ‘Ik dans al mijn hele leven’

20 jun, 10:00 Overig Sporttalenten
Eigen foto
Fede van Dam van Isselt. "Dansen is voor mij een uitlaatklep voor emoties, maar ook een manier van bewegen die voor veel plezier zorgt."
Fede van Dam van Isselt. "Dansen is voor mij een uitlaatklep voor emoties, maar ook een manier van bewegen die voor veel plezier zorgt."

AMSTELVEEN Fede van Dam van Isselt (16) is een talentvol danser. Hij volgt de vooropleiding van het Lucia Marthas Institute for Performing Arts waar uiteenlopende dansstijlen, zang en acteren op het programma staan. Hij wil daar graag de overstap maken naar de HBO-afdeling zodra hij zijn vwo-opleiding aan het HWC heeft afgerond. ¨Maar daarvoor moet je wel eerst auditie doen. Als ik niet toegelaten word, neem ik een tussenjaar en probeer ik het daarna opnieuw,” vertelt hij. Daarmee maakt hij zijn doel duidelijk om in dit vakgebied verder te gaan. ¨Ik weet nog niet precies in welke richting, maar als ik nu moet kiezen is dat optreden op het podium.” 

Dansen speelt een belangrijke rol in zijn leven. “Het is voor mij een uitlaatklep voor emoties, maar ook een manier van bewegen die voor heel veel lol en vrolijkheid zorgt.” Hij kreeg de smaak van dansen al op jonge leeftijd te pakken. “Ik dans al mijn hele leven. Van jongs af aan ging ik thuis met mijn broertje na het eten dansen op muziek van onder meer Michael Jackson. Onze ouders keken dan ..

PREMIUM
Afbeelding
Overig 2 okt, 09:32 Kettinggesprek José Cubo: RODA’23 zit in mijn hart’
PREMIUM
Afbeelding
Overig 26 sep, 16:00 Schaatsclub De Poelster maakt plannen voor betere benutting clubhuis
PREMIUM
Afbeelding
Overig 23 sep, 13:00 Slagerij Stronkhorst sluit: ‘Tijd om het rustiger aan te doen’
PREMIUM
Afbeelding
Overig 18 sep, 10:08 Kettinggesprek Chris van den Helder: ‘Ik verzin van alles om geld in te zamelen voor de kerk’
PREMIUM
Afbeelding
Overig 15 sep, 16:00 Schaarse ruimte knelpunt bij verbeteren vestigingsklimaat voor bedrijven in regio
PREMIUM
Afbeelding
Overig 12 sep, 16:00 Marian Maas neemt na 47 jaar afscheid van Ziekenhuis Amstelland: ‘Mijn hart ligt in de zorg’

Mis niks, lees alles van Amstelveen


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amstelveen en omliggende plaatsen met Amstelveens Nieuwsblad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Amstelveens Nieuwsblad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amstelveen.