PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amstelveen

Meerderheid verkeersdeelnemers gebruikt wel eens mobiel tijdens rijden

Verkeer en vervoer
Foto: Pixabay
1 apr 2022, 16:00
Van de bestuurders van gemotoriseerde voertuigen geeft 63 procent aan wel eens een mobieltje te gebruiken tijdens het rijden.
Van de bestuurders van gemotoriseerde voertuigen geeft 63 procent aan wel eens een mobieltje te gebruiken tijdens het rijden.
AMSTELVEEN

Een meerderheid van de verkeersdeelnemers in deze regio gebruikt wel eens smartphone tijdens het rijden. Dat blijkt uit het onderzoek onder inwoners van de 14 gemeenten van Vervoersregio Amsterdam, waaronder Amstelveen. Van de bestuurders van gemotoriseerde voertuigen geeft 63 procent aan wel eens een mobieltje te gebruiken tijdens het rijden. Het gebruik varieert van bijna nooit (32 procent) en soms (25 procent) tot bijna altijd (6 procent). Onder fietsers gebruikt 49 procent wel eens een mobieltje tijdens het rijden (24 procent bijna nooit, 20 procent soms en 5 procent bijna altijd). Wandelaars gebruiken de smartphone het meest: slechts 12 procent zegt dat niet te doen tijdens het lopen.

vervoerregio Amsterdam wil het gebruik van mobieltjes in het verkeer terugdringen en het gebruik van de niet-storen functie op de smartphone bevorderen. De niet-storen status zorgt ervoor dat de telefoon geen meldingen geeft als er bijvoorbeeld een whatsappbericht, e-mail of sms binnenkomt. Bijna twee op de drie deelnemers aan het onderzoek kent..

Deel dit artikel via: