Amstelveen ligt achter op landelijk gemiddelde aantal woningen met zonnepanelen

14 mei, 14:00 Overig
Archief BDU/Gemeente Amstelveen
Plaatsing van zonnepanelen op een woningdak.
Plaatsing van zonnepanelen op een woningdak.

AMSTELVEEN Hoewel je in het straatbeeld steeds meer zonnepanelen op daken ziet verschijnen, loopt Amstelveen achter op het landelijke gemiddeld aantal woningen met dergelijke panelen. Landelijk had 18,8 procent van de woningen op 1 juli 2021 zonnepanelen op het dak liggen. Dat is bijna één op de vijf woningen. In Amstelveen bedroeg dat percentage 11,5 procent, iets meer dan één op de 10. Dat blijkt uit een inventarisatie van vergelijkingssite Independer. Het verschil met gemeenten elders in het land kan mogelijk mede verklaard worden door het relatief hoge aandeel huurwoningen en hoogbouwwoningen in Amstelveen. 

De gemeente meldde in oktober 2020 dat het animo voor het opwekken van zonnestroom in Amstelveen groot is. Het totale vermogen van de op woningen in Amstelveen geplaatste zonnepanelen was toen met maar liefst 84 procent gestegen in vergelijking met 2018. Vervolgens nam het aantal zonnepanelen in Amstelveen vorig jaar in vergelijking met 2020 met 25 procent toe tot 95.000 zonnepanelen (waarbij e..

PREMIUM
Afbeelding
Overig gisteren Amstelveen staat met straatnamen stil bij lokale historie
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer 9 aug, 14:00 Overleg over extra tramhalte op nieuw bedrijventerrein Amstelveen Zuid
PREMIUM
Afbeelding
Overig 2 aug, 16:00 Gemeente Amstelveen bereidt zich voor op aanvallen op computersystemen
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1 aug, 14:00 Droogte leidt niet tot drinkwatertekort in Amstelland
PREMIUM
Afbeelding
Overig 24 jul, 11:00 Nieuwe wijkagent Westwijk: Radjin Kalikadien
PREMIUM
Afbeelding
Overig 17 jul, 10:40 Kettinggesprek Matthijs de Jongh

Mis niks, lees alles van Amstelveen


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amstelveen en omliggende plaatsen met Amstelveens Nieuwsblad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Amstelveens Nieuwsblad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amstelveen.