De wethouders Floor Gordon en Frank Berkhout op het dak van van De Bloeiwijzer met Marlies Verkuijlen-Wolff (bestuurder St. Amstelland) en Frans Cornet (bestuurder St. Amstelwijs).
De wethouders Floor Gordon en Frank Berkhout op het dak van van De Bloeiwijzer met Marlies Verkuijlen-Wolff (bestuurder St. Amstelland) en Frans Cornet (bestuurder St. Amstelwijs). Gemeente Amstelveen

Meer dan 1.400 zonnepanelen op daken basisscholen Amstelveen

19 december 2019 om 10:00 Overig

AMSTELVEEN Schoolbesturen van Amstelwijs en Amstelland hebben gezamenlijk 1402 zonnepanelen gelegd op de daken van basisscholen in Amstelveen. Deze zonnepanelen produceren naar verwachting 295.299 Kilowattuur per jaar. Dat is vergelijkbaar met de jaarlijkse energievoorziening voor 90 woningen. Wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid) en wethouder Frank Berkhout (Onderwijs) bezochten basisschool De Bloeiwijzer om dit heuglijke feit te vieren. Op de foto staan ze op het dak samen met Marlies Verkuijlen-Wolff (bestuurder St. Amstelland) en Frans Cornet (bestuurder St. Amstelwijs).

Wethouder Gordon bedankte de aanwezige bestuurders en schooldirecteuren voor hun inzet op het gebied van duurzame energieopwekking. "Het is mooi dat we daar ook goed in kunnen samenwerken. De schoolbesturen hebben financiering uit het gemeentelijke Duurzaamheidsfonds gekregen voor de haalbaarheidsonderzoeken. De scholen zelf hebben voor de financiering van de zonnepanelen gezorgd. De afdeling vastgoed van de gemeente deed de advisering en bouwbegeleiding. Dat alles heeft tot dit geweldige resultaat geleid."

Wethouder Berkhout liet weten trots te zijn op dat het onderwijs zich zo inzet voor duurzaamheid. "In de lessen besteden scholen aandacht aan duurzaamheid. De scholen hebben panelen in de hal hangen waarop te zien is hoeveel energie de zonnepanelen leveren. Dat is ook goed voor de bewustwording van kinderen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie