De markt vond sinds 18 maart in aangepaste vorm plaats met alleen voedselkramen.
De markt vond sinds 18 maart in aangepaste vorm plaats met alleen voedselkramen. Gemeente Amstelveen

Weer meer kramen toegestaan op markt in Stadshart Amstelveen

4 juni 2020 om 09:21 Nieuws

AMSTELVEEN Er worden vanaf vrijdag weer maar kramen toegelaten op de weekmarkt op het Stadsplein. Sinds 18 maart vond de markt in aangepaste vorm plaats in het kader van de coronamaatregelen en werden alleen kramen die voedsel verkopen toegelaten. Nu de situatie is verbeterd, mogen vanaf vrijdag 5 juni ook marktkramen die geen voedsel verkopen mogen weer op de markt staan. Wel gelden er nog steeds regels uit voorzorg tegen verspreiding van het coronavirus.

Zo worden inwoners die verkoudheids-of andere coronavirus gerelateerde ziekteverschijnselen hebben, worden verzocht niet naar de markt te komen. De nieuwe marktindeling is volgens de gemeente ook 'corona-proof' gemaakt met onder andere extra brede looppaden. Hierdoor kunnen bijna alle marktkooplieden weer op de markt staan. Een belangrijk verschil is de strak aaneengesloten rijen marktkramen die met preventiezeilen van elkaar worden gescheiden. De gemeente heeft hiervoor enkele obstakels, zoals fietsenrekken, tijdelijk moeten verwijderen.

REGELS Om de markt goed te laten verlopen, vraagt de gemeente de bezoekers zich aan een aantal regels te houden. Zo worden bezoekers opgeroepen de landelijke regels en met name aan de 1,5 meter afstandsregel na te leven. Verder worden zxe gervaagd om alleen te komen en er geen gezellig uitje van. Eten en drinken is niet toegestaan op de markt, bezoekers worden verzocht om na het doen van de inkopen direct de markt weer te verlaten. Ook worden ze opgheroepen zo veel mogelijk rechts te houden, opstoppingen te voorkomen en op een later tijdstip terug te komenals het te druk is op de markt of bij een marktkraam. Ook worden ze verzocht rekening te houden met anderen en de instructies op
te volgen


CONTROLE Marktmeesters, gastvrouwen en handhavers lopen rond om het naleven van de regels en de drukte op de markt in de gaten te houden. De marktkooplieden zijn verantwoordelijk voor het reguleren van de drukte bij de marktkraam. Het kan zijn dat zij bezoekers vragen om op een later tijdstip terug te komen. Als het te druk wordt kan besloten worden om de markt af te sluiten. Dan kan de toegang tot het marktterrein worden gereguleerd door het plaatsen van hekken.

Bekijk hier het protocol voor de markt van Amstelveen met ingang van 5 juni 2020.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie