Afbeelding
Amstel, Gooi en Vecht

Waterschapsverkiezingen: partijen stellen zich voor (4)

13 maart 2019 om 14:00 Verkiezingen/nieuws

AMSTELVEEN De Waterschapsverkiezingen komen er aan. Maar wat houdt dat precies in? En wie doen er eigenlijk mee? Het Amstelveens Nieuwsblad stelt een aantal van de deelnemende partijen aan u voor. Vandaag deel 4: Sander Mager van Water Natuurlijk.

Heel Nederland mag woensdag 20 maart naar de stembus voor zowel de Provinciale Staten-verkiezingen de Waterschapsverkiezingen. Daar waar op zich al niet veel mensen weten wat Provinciale Staten precies doet, is het Waterschap vaak helemaal een ver-van-mijn-bedshow.

UNIEK Toch is ook het waterschap een belangrijk bestuursorgaan. Het waterschap heeft namelijk een unieke rol in Nederland. Er is zelfs een aparte belastingpot, speciaal voor het waterwerk. Daarmee wordt de waterstand geregeld, het afvalwater gezuiverd, de dijken beheerd, de kwaliteit van het zwemwater gecontroleerd en wordt natuurbeheer mogelijk in en aan het water.

In het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht kiezen de bewoners 23 van de in totaal dertig leden van het algemeen bestuur. De overige zeven leden bezetten een zogenaamde ‘geborgen zetel’. Er doen twaalf partijen mee aan de verkiezingen. Tien van hen stellen zich de komende weken aan u voor middels een filmpje.

Wil je meer weten over het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en de Waterschapsverkiezingen van 20 maart? Kijk dan hier.

Bron: Youtube/Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie