Shirma Rouse
Shirma Rouse Thareyck Martina

Shirma Rouse sluit zesde editie Jazz in Dorp af

3 juni 2019 om 12:47 Uit-cultuur/nieuws

AMSTELVEEN Jazz in het Dorp vindt dit jaar plaats op zondag 1 september van 14.00 tot 21.00 uur. De zesde editie van het jazzfestival heeft volgens de organisatie weer een Indrukwekkende line-up met onder meer Shirma Rouse. Vorig jaar trok het gratis toegankelijk festival ruim 12.000 bezoekers.

Ook dit keer kan het publiek genieten van alle denkbare jazzstijlen. Dit jaar worden drie verschillende muziekpleinen in het Oude Dorp ingericht die ieder een eigen muziekstijl en sfeer hebben.

Op het Swing Plaza, kunnen liefhebbers terecht voor dansbare jazz en soul. Ook Museum Jan van der Togt opent zijn deuren voor betoverende luistermuziek.

Het World Plaza biedt muziek van over de hele wereld: van Afrikaanse invloeden tot latin, maar ook blues en americana.

Op het BeyondJazz Plaza is alles te horen dat een stapje verder gaat dan traditionele jazz: future jazz, funk & soul, fusion en new generation.

Naast de optredens op de drie pleinen spelen ook op andere kleine podia de hele dag door bandjes zodat bezoekers er zeker van kunnen zijn dat ze óveral in het Oude Dorp van muziek kunt genieten.

Het volledige programma wordt later bekend gemaakt. Wel licht de organisatie alvast een tipje van de sluier op. "Ook dit jaar hebben we weer gezocht naar een mooie mix van stijlen, aanstormend talent en gevestigde namen – en dat is gelukt,¨ aldus programmeur Jurgen van der Heiden. ¨De volledige line-up houden we nog even geheim, maar we zijn er ontzettend trots op dat niemand minder dan Shirma Rouse samen met de 18-koppige Dutch Concert Big Band dit jaar een spetterende slotact gaat verzorgen. En om het feest compleet te maken zullen een aantal artiesten die overdag optreden haar 's avonds vergezellen op het podium, het wordt een waar spektakel."

Voor de allerkleinste jazzliefhebbers komt er dit jaar weer een geweldig kinderprogramma rondom de kerk. Het optreden van Dirk Scheele was vorig jaar zo'n succes en ook Dirk zelf vond het zó gezellig dat hij ook dit jaar Jazz in het Dorp zal openen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie