Zonnewering (acryl op linnen)
Zonnewering (acryl op linnen) Willem van Velduizen

Rondleiding Willem van Veldhuizen in Museum V.d. Togt

4 mei 2019 om 14:00 Uit-cultuur/nieuws

AMSTELVEEN Willem van Veldhuizen geeft op zondag 5 mei om 15.00 uur een gratis instaprondleiding door zijn overzichtstentoonstelling ¨Almost Unreal´ in Museum Jan van der Togt in Amstelveen. 

Veertig jaar geleden raakte Willem van Veldhuizen (1954) gefascineerd door de bijna lege vertrekken in musea. De harmonie, de zalen waar niks overbodigs te vinden is en de focus op de kunst: houden hem nog altijd bezig. In zijn schilderijen die hij hiervan maakte, zijn geen mensen maar stilte te vinden, en een overrompelend persoonlijke visie op ruimtelijkheid. Met zijn lichteffecten, reflecties en zijn doorkijkjes naar buiten doet Van Veldhuizens werk realistisch aan. Toch is het geen klakkeloze weergave van de werkelijkheid. Het is 'almost unreal'. De expositie van Willem van Veldhuizen is tot en met 3 juni te zien.

Museum Jan van der Togt staat aan Dorpsstraat 50 in Amstelveen. Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Toegang 11,50 euro (13 t/m 18 jaar 6 euro; kinderen t/m 12 jaar en Museumkaarthouders gratis.

Voor meer informatie: https://www.jvdtogt.nl/willem-van-veldhuizen/




 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie