Afbeelding
Pixabay

Finale van Popprijs Amstelland in Poppodium P60

3 mei 2019 om 11:00 Uit-cultuur/nieuws

AMSTELVEEN Vijf bands treden zaterdagavond 4 mei aan in de finale van de Popprijs van Amstelland in Poppodium P60. In de finale staan: Tobacco Flavoured Kisses, Charger, KY, Lief Dagboek en Switchboard. De finalisten zijn tijdens voorrondes geselecteerd.

Singer-songwriter KY brengt sfeervolle, emotionele popmuziek. Waar KY normaal enkel met zijn rauwe stem en gitaar het podium bestijgt, wordt hij deze keer voor het eerst ondersteund door een band. Samen laten zij het licht schijnen op alle kanten van het dagelijks leven.

Tobacco Flavoured Kisses is een rock groep die beïnvloed is door veel verschillende muziekstijlen, zoals pop, garage rock, psychedelic rock, Brit-pop, punk en indie. De muziek van de groep wordt omschreven als "raw, catchy poprock played through a retro filter".

Charger is geen onbekende bij de Popprijs van Amstelland. In 2018 deed de groep mee mee aan de voorrondes, maar wist nét de finale niet halen. Dit keer had Charger meer succes met zijn stevige southern metal. De band wist het publiek te overtuigen en staat nu wel in de finale.

Lief Dagboek wordt gevormd door een singer-songwriter die zijn muzikale zielsverwant heeft gevonden. Lief Dagboek is geïnspireerd door Johnny van Doorn, Nine Inch Nails en De Staat.

Swichtboard mixt ruige garage punk met een groot aantal verschillende genres. De band heeft verschillende singles uitgebracht die te beluisteren zijn op Bandcamp, Soundcloud en Spotify.

KY treedt als eerste op van 20.45 tot 21.10 uur. Daarna volgen Tobacco Flavoured Kisses (van 21.25 tot 21.50 uur), Charger (van 22.05 tot 22.30 uur), Lief Dagboek (van 22.45 tot 23.10 uur en Switchboard (van 23.25 tot 23.50 uur). Aansluitend vindt van circa 23.50 tot 0.15 juryberaad plaats en daarna wordt de winnaar bekendgemaakt. Alle tijden zijn onder voorbehoud. Zaal open vanaf 201.15 uur. Kaarten kosten 5 euro in de voorverkoop en 7 euro aan de deur.

Voor meer informatie; https://www.p60.nl/agenda/2360

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie