Singer songwriter John Spijker
Singer songwriter John Spijker Rock Urbanus

Benefiet Rock Urbanus voor herbouw afgebrande kerk

3 oktober 2018 om 07:31 Uit-cultuur/nieuws

BOVENKERK Het Noorddamcentrum in Bovenkerk is zaterdagavond 6 oktober het toneel van Rock Urbanus. In verband met de verwoestende brand die de Urbanuskerk op 15 september trof, is besloten om van deze editie van dit jaarlijkse banjesfestival een benefietavond te maken. De toegang is traditiegetrouw gratis, maar bezoekers kunnen een vrijwillige donatie doen bij de stand van de Vrienden van de Urbanus.

Tijdens Rock Urbanus treden maar liefst zes Amstelveense/Bovenkerkse bands op. Singer/songwriter John Spijker (foto) opent traditiegetrouw de avond om 20.00 uur. De organisatie heeft weer een afwisselend programma samengesteld met verschillende muziekstijlen (rock, pop, blues, soul, disco, jazz, rock & roll en Nederlandstalige muziek). Nieuw op het festival zijn de bands: Pitch & the Swiffers (band van de striptekenaar Hein de Kort) en Cooperstown die tijdens Rock Urbanus voor de eerste keer in de nieuwe samenstelling optreedt. Verder treden de bands Almost Famous, Too Simple, Wanda & the Bovenkerk boys en de gelegenheidsband Up the Attic op. De toegang is gratis, maar vol is vol.

Tijdens de Rock Urbanus-feestavond is ook de unieke Rock Urbanus-cd voor 10 euro te koop. Aan deze cd, opgenomen in de studio van Rob van der Oever, hebben bands uit Bovenkerk en omgeving meegewerkt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie