Lucia Swarts
Lucia Swarts Marco Borggreve

Nieuwe reeks koffieconcerten in Kruiskerk

14 september 2018 om 16:01 Uit-cultuur/nieuws

AMSTELVEEN Het eerste koffieconcert van het nieuw seizoen in de Kruiskerk wordt zondag 16 september gehouden.Het concert begint om 12.00 uur in de kerk aan Van der Veerelaan 30a, De reeks koffieconcerten dragen de naam 'Bach Solo'. Twee gerenommeerde musici brengen per concert elk op hun instrument solowerken van Bach ten gehore. De celliste Lucia Swarts speelt zondag van Johann Sebastian Bach de 6e cellosuite, terwijl organist Jos van der Kooij Bachs monumentale Passacaglia speelt.

Lucia Swarts is eerste cellist van de Nederlandse Bach Vereniging. Zij is een barokspecialiste en hoofdvakdocente cello aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. De 6e suite, BWV 1012 in D groot, voor cello solo is geschreven voor een instrument met vijf snaren. Lucia Swarts speelt deze laatste en langste suite van Bach op een cello piccolo.

De andere solist is Jos van der Kooij, een van de bekendste organisten van Nederland. Hij kan niet alleen virtuoos improviseren, hij is ook bij uitstek een Bach-vertolker. Voor dit concert heeft hij Bachs prachtige Passacaglia in c klein (BWV 562) uitgekozen.

Samen spelen Lucia Swarts en Jos van der Kooij een sonate voor viool en klavecimbel van een van Bachs leerlingen, Karl Friedrich Abel.

Het concert duurt een uur. De kerk is voor het concert vanaf 11.30 uur open, de toegang is vrij. Een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd.

Voor meer informatie: www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie