Tijmen is gelukkig met zijn gouden medaille.
Tijmen is gelukkig met zijn gouden medaille. Aangeleverd

Amstelvener Tijmen van Loon wint goud op EK Baanwielrennen

21 juli 2022 om 15:30 Wielrennen

AMSTELVEEN De afgelopen twee weken werd in het Portugese Anadia een Super-EK voor Junioren en Beloften (U23) gereden.
Er werd gestreden om zowel het Europees kampioenschap op de weg, bij de MTB als op de baan. Tijmen van Loon (21) uit Amstelveen mocht op het EK Baanwielrennen namens Nederland uitkomen op verschillende sprintonderdelen.
Op de individuele sprint is het hem gelukt om Europees Kampioen U23 te worden. Deze zegetocht begon met de snelste ronde tijdens de kwalificatie. Daarna werd elke wedstrijd, tijdens achtste-, kwart- en halve finale, met overmacht gewonnen. Tenslotte moest hij in de finale de strijd aangaan met Anton Höhne, een geduchte Duitse concurrent. Ook die wedstrijden (best of 3) won hij door de Duitser in 2 ritten op rij te verslaan.