Afbeelding
Pixabay

Medailles voor Amstelveense wielrenners op Paralympics

3 september 2021 om 11:44 Wielrennen

AMSTELVEEN Wielrenner Daniel Abraham Gebru (36) uit Amstelveen heeft bij de Paralympische Spelen in Japan een bronzen medaille gehaald in de wegwedstrijd. De van oorsprong Eritrese wielrenner had eerder deze week al goud gewonnen op de tijdrit. Ook de Amstelveense wierrenner Patrick Bos (34) behaalde vandaag een podiumplek bij de wegwedstrijd op de tandem met de slechtziende Tristan Bangma. Het duo won zilver. De twee bezorgden Nederland op 25 augustus al de eerste gouden medaille op de Paralympische Spelen op de baan te winnen bij de 4 kilometer achtervolging

Tristan Bangma en piloot Patrick Bos eindigen in de wegwedstrijd achter het duo Vincent ter Schure en Timo Fransen. Daarmee was Nederland op dit onderdeel oppermachtig op dit onderdeel op de weg.

Daniel Abraham Gebru finishte in de wegwedstrijd 31 seconden na de Fransman Kévin Le Cunff. Ook Jegor Dementjev uit Oekraïne bleef hem nog voor. Abraham won op de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 goud op de wegrit (C4-5). Toen profiteerde hij van een val van zijn concurrenten Dementjev en Donohoe die voor het goud sprintten en vlak voor de streep beiden ten val kwamen. 

De Amstelveen wielrenner komt uit in de MC5-klasse, voor renners met een lichte beperking. Hij heeft een onontwikkeld been als gevolg van een verkeerde behandeling van een botbreuk in zijn kinderjaren. Hij vluchtte als 15-jarige vanuit Eritrea naar Nederland.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie