Sporting Martinus en SDZ voor aanvang va de wedstrijd.j
Sporting Martinus en SDZ voor aanvang va de wedstrijd.j Sporting Martinus

Sporting Martinus wint overtuigend van SDZ en nadert koppositie

20 november 2023 om 15:28 Voetbal

AMSTELVEEN Sporting Martinus heeft zondag in de tweede klasse van het zondagvoetbal thuis met 4-0 gewonnen van het laag geklasseerde SDZ. Bij rust stond het 1-0. Sporting Martinus deed daarmee gode zaken en neemt nu de gedeeld tweede plek in met slechts één punt achterstand op koploper De Meer. RODA´23 speelde in dezelfde competitie zondag met 2-2 gelijk in het uitduel tegen FC Abcoude.

Sporting Martinus startte niet bijster scherp aan de wedstrijd waardoor SDZ in het eerste half uur hoop op een resultaat overeind hield. Een foutieve inspeelbal waardoor Michael Mol al in de vierde minuut aan de noodrem moest trekken ten koste van een gele kaart, tien minuten later gevolgd door andermaal slordig uitverdedigen waardoor keeper Dean Palmer bijna verschalkt werd door een lob waren de eerste ingrediënten van de slordige beginfase aan Martiniaanse zijde.

1-0

Maar daarna kwamen de eerste serieuze kansen voor de ploeg van coach Michael Crombeen. Chivu Gathier stuurde op rechts Sem van Bruggen richting achterlijn wiens voorzet scherpte miste waardoor SDZ-keeper simpel redding kon brengen. Vijf minuten later was het wél raak. Captain Christoph Kleiren onderschepte een SDZ-combinatie met een directe pass op Van Bruggen. Rond de middenlijn speelde Van Bruggen zich vrij en vond Ralph Jurka in de vrije ruimte op rechts. Op zijn beurt bediende Jurka de doorgelopen Van Bruggen wiens eerste poging nog gekeerd werd. De rebound viel precies voor zijn voeten waardoor hij eenvoudig kon binnenwerken en de 1-0 ruststand op het bord deed prijken.

2-0

Daarna  moest het publiek tot de 59e minuut geduld hebben met de tweede treffer van de roodgele thuisploeg. De andermaal sterk spelende jongeling Nathan Dahele mocht op de linkerflank inwerpen, Jay Day verwerkte de bal met zijn knie verrassend direct op de attente Van Bruggen die met een weergaloze actie tussen twee SDZ-verdedigers door glipte, nummer drie handig omspeelde en nog voordat nummer vier hem kon weerhouden de bal beheerst onder de keeper door in de verre hoek schoof: 2-0.

3-0

Tijd voor verse krachten: in minuut 65 kwam Jan Sjerps in de ploeg voor Sam Honsdrecht en verving Max Musch doelpuntenmaker Van Bruggen. Daarna regen de kansen zich aaneen. Direct na hun entree veroverden beide invallers de bal op links waarna Musch direct goed inspeelde op spits Jurka die op zijn beurt goed opendraaide en Krijger alleen voor de keeper zette. Krijgers schot mistte scherpte en verdween nog voorlangs het doel. Twee minuten later was het alsnog raak; op de rechterflank veroverden Siem Klok en Krijger de bal, bereikte laatstgenoemde de vrijstaande Day die op zijn beurt de snel diepgaande Jurka bereikte. De tot vandaag nog droog staande Jurka schoot knap, hard en laag in de korte hoek, zette zijn teller op één en het scorebord op 3-0. Kort daarna was het bijna weer raak voor de Martiniaanse spits, helaas werd zijn doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

4-0

Sporting Martinus deed daarna nog verwoede pogingen het doelsaldo op te vijzelen. Een kleine tien minuten voor tijd was het Krijger die voor de 4-0 tekende. Jay Day onderschepte op de linkerflank een slappe inspeelbal, ontving via een een-tweetje de bal terug van Musch, speelde zijn tegenstander handig uit en bereikte Krijger op randje zestienmetergebied die uithaalde en wist te scoren. Hoewel Sporting Martinus daarna nog meer kansen had, bleef de stand zoals deze was.

AANSLUITING

Doordat deide koplopers De Meer en ZSGOWMS in deze competitie de punten deelden in hun rechtstreekse duel om de eerste periodetitel (die daarmee naar De Meer ging), werd de aansluiting met de koppositie voor Sporting Martinus weer kleiner werd. Samen met SDO, volgende week tegenstander in Bussum, bezet Sporting Martinus de gedeeld tweede plek met slechts één punt achterstand op De Meer. 

RODA’23 staat na het gelijkspel tegen FC Abcoude op de 10de plaats. De ploeg uit Bovenkerk speelt zondag thuis tegen DCG.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie