Amstelveen Heemraad viert het doelpunt van Jaïr Cruden.
Amstelveen Heemraad viert het doelpunt van Jaïr Cruden. Hans van Beek

Amstelveen Heemraad weet eindelijk weer eens te winnen

20 november 2023 om 08:00 Voetbal

AMSTELVEEN Met vijf gelijke spelen uit zeven wedstrijden wilde Amstelveen Heemraad wel weer eens de volle buit in de derde klasse van het zaterdagvoetbal. Dat lukte zaterdag thuis tegen hekkensluiter Weesp. Jaïr Cruden werd matchwinnaar met de enige goal van de wedstrijd. In de 68ste minuut doorbrak hij de muur die Weesp had opgeworpen.

Erg gemakkelijk ging het zaterdag niet voor Amstelveen Heemraad, want Weesp bleek een taaie ploeg. Met zes nederlagen was Weesp het seizoen slecht begonnen en de ploeg was naarstig op zoek naar puntenIn de stromende regen begon Amstelveen heel scherp aan de wedstrijd en vanaf de aftrap kwam een pass van Marc Groenland bij Jaïr Cruden terecht en zijn voorzet werd net naast gekopt door Dwayne Wondel. De toon was daarmee gezet. Ondanks diverse kansen voor Amstelveen bleef het in de eerste helft echter 0-0.

Na rust bleef Amstelveen de betere ploeg, maar was Weesp als eerste gevaarlijk. Amstelveen-keeper Giovanni Santangelo wist een doelpunt te voorkomen. Na 70 minuten spelen kwam Amstelveen eindelijk op voorsprong. Een aanval die begon bij Amir el Hadji en via een goede voorzet van Tim Engels kwam de bal via via bij Max Boonstoppel, die Ralph Groenteman in stelling kon koppen, maar zijn inzet kon nog net worden tegengehouden door Jip van Walsum. In de rebound zette Jaïr Cruden eindelijk Amstelveen op een 1-0 voorsprong.

Daarna consolideerde Amstelveen de voorsprong en was Weesp onmachtig om nog voor enig gevaar te zorgen aan de andere kant. Vlak voor tijd scoorde Amstelveen nog een doelpunt, maar dat werd afgekeurd omdat doelpuntenmaker Amir el Hadji buitenspel zou staan. Gelijk daarna floot de zeer goed leidende Felix Lang af en stond Weesp weer met lege handen. Amstelveen Heemraad pakte daarmee voor de tweede keer de volle buit dit seizoen.

Door de andere resultaten is het ongekend spannend in de 3e klasse B en is het verschil tussen de koploper en nummer 8 (Amstelveen Heemraad) slechts drie punten bedraagd.

Volgende week zaterdag gaat Amstelveen naar Buitenveldert toe.

Tekst: Helmar VercasmanAfbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie