Amstelveen Heemraad (in rood shirt) speelde met 2-2 gelik in het uitduel tegen TOB.
Amstelveen Heemraad (in rood shirt) speelde met 2-2 gelik in het uitduel tegen TOB. Hans van Beek

Tumultueus duel tussen TOB en Amstelveen Heemraad eindigt in gelijkspel

13 november 2023 om 09:59 Voetbal


AMSTELVEEN Op een moeizaam speelbaar en drassig veld gingen TOB en Amstelveen Heemraad zaterdag in de derde klasse van het zaterdagvoetbal de confrontatie aan met elkaar. Het werd een voetbalgevecht met veel passie en emotie en geen van beide partijen kon de overwinning binnenslepen. Toen scheidsrechter Mick Dumpel affloot stond het 2-2, maar werd confrontatie alleen maar heftiger.

Door de vele regen van de afgelopen weken zou er uitgeweken worden naar het kunstgras. Niets bleek minder waar, want kort voor 12.00 uur werd het grasveld van TOB goedgekeurd en werd de wedstrijd daar naar verplaatst. Het gras had een aardige lengte, dus over de grond spelen was een extra obstakel.

RUSTSTAND 1-1 

De eerste helft speelde zich voornamelijk af op het middenveld, maar hier en daar wel kansen. In de 19de minuut kam Amstelveen op voorsprong toen Ralph Groenteman een corner van Zakaria Madrane opving en prima binnenschoot. Kort voor rust kwam TOB op gelijke hoogte toen Jose Ngeze de bal wist te veroveren op het middenveld en zijn pass de vrijstaande Moamar Heerenveen bereikte. Die hield het overzicht en speelde met een pass op maat de ingelopen Paul Bekker aan. De inzet van Bekker was onhoudbaar voor de wegglijdende Giovanni Santangelo. Met 1-1 ging de rust in.

RODE KAARTEN

Na rust was er veel spektakel. Het begon met een lichte overtreding van Zakaria Madrane op Paul Bekker. Uit het iets toonde de scheids een rode kaart voor Zakaria Madrane en Amstelveen moest met 10 man verder. Enige tijd later  moest TOB ook met 10 man toen Danny van de Kolk zijn tweede gele kaart pakte en moest vertrekken. 

2-2

Een kwartier voor tijd ontfutselde Max Flipse de bal van Moamar Heerevenveen en zijn pass op Max Boonstoppel was perfect. Boonstoppel was sneller dan Sergay Germin en met een lob verschalkte hij Giorgio Kuiper. Vijf minuten later was het weer gelijk met een hoofdrol voor Moamar Heerevenveen. Hij ging de één-twee aan met Wessam Dowaah en gleed voor voorbij drie spelers van Amstelveen en schoot goed binnen. 

NEGEN TEGEN NEGEN

Vijf minuten voor tijd kreeg Amstelveen een strafschop toen Max Boonstoppel onderuit werd getrokken door Judael Obboye. Na een hoop commotie rondom de penaltystip, want de stip lag volgende de scheidsrechter niet op de 11 meter, maar veel dichterbij. Uiteindelijk kon Ralph Groenteman aanleggen, maar zijn inzet ging naast. Ruim in blessuretijd vielen nog twee rode kaarten en werd het negen tegen negen en uiteindelijk vond scheidsrechter Dumpel het genoeg en blies af. Helaas ontspoorde de situatie daarna.

Amstelveen Heemraad ontvangt volgende week hekkensluiter Weesp.

Tekst: Helmar Vercasman

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie