Opkomst van de spelers op sportpark Overburg in de stromende regen.
Opkomst van de spelers op sportpark Overburg in de stromende regen. Sporting Martinus

Oppermachtig Sporting Martinus boekt overtuigende zege tegen SO Soest

6 november 2023 om 10:31 Voetbal

AMSTELVEEN In een door regen geteisterde wedstrijd heeft Sporting Martinus zondag thuis met 3-0 gewonnen van SO Soest dat hiervoor nog maar één wedstrijd had verloren. Tegen het roodgele legioen van trainer-coach Michael Crombeen kwam Soest er echter niet aan te pas in dit duel in de tweede klasse van het zondagvoetbal. Met twee doelpunten voor, één na rust en een handvol kansen op meer doelpunten had de uitslag zelfs hoger uit kunnen vallen. RODA’23 uit Amstelveen verloor zondag opnieuw in dezelfde competitie in het uitduel tegen SV De Meer.

Sporting Martinus begon agressief maar soms wat slordig aan de wedstrijd. SO Soest toonde zich fel en weerbaar in de duels maar wist voetballend weinig potten te breken, laat staan grote kansen te creëren. Het duur uiteindelijk een klein half uur tot er voor de eerste keer gejuicht kon worden door het thuispubliek. Na een corner van de rechterflank met de vlijmscherpe linker van Bjorn van Breenen, was het Michael Mol die inkopte en de ongelukkige Soester verdediger Michael Pashley nodig had om de bal in eigen doel te werken: 1-0.

AANVALSGOLVEN

Aanhoudende aanvalsgolven en kansen op het Soester doel resulteerden uiteindelijk in de verdiende 2-0. Een balverovering op linksachter door captain Christoph Kleiren leidde een snelle counter in waarbij Broos Krijger na een fraaie rush langs twee man Sam Honsdrecht bediende die op zijn beurt op de rechtervleugel Anthony Dean bereikte. In een 1 op 1 duel speelde hij naar binnen kappend zijn directe tegenstander uit, ook nummer twee liet hij dolend zijn hielen zien en vlak voordat nummer drie kon ingrijpen schoof hij de bal fraai met links onhoudbaar in de benedenhoek en maakte Dean zijn fraaie eerste (officiële) goal van het seizoen.

CORNER

Bij aanvang van het tweede helft kwam Martijn Guitink binnen de lijnen voor Anthony Dean en al snel kon ook hij zich laten gelden. Na goed doorzetten veroverde hij de bal, bediende Van Bruggen die op zijn beurt de bij de eerste paal inglijdende Jay Day in stelling bracht. Zijn poging werd nog tot corner geblokt, die de inleiding op de 3-0 was. Spooren legde de corner vanaf de rechterflank bij Klok op het hoofd legt. Zijn kopbal ging naast, maar werd van de achterlijn teruggetrokken en na nog twee pogingen van Klok belandde de bal aan de rand van het zestienmetergebied voor de linker van Honsdrecht die onberispelijk uithaalde en de bal in de linkerbenedenhoek schoot.

TWEEDE GELE KAART

De wedstrijd was toen gespeeld maar Sporting Martinus ging toch op zoek naar meer doelpunten en had diverse kansen om de score verder uit te bouwen. Het bleef echter bij 3-0 ondanks dat de in deze wedstrIjd toch al ongelukkige Soest-verdediger Pashley t tegen zijn tweede gele kaart was aangelopen. Soest beperkte zich daarna in ondertal verder tot verdedigen.

Sporting Martinus staat na zes gespeelde wedstrijden op de vierde plek met 13 punten. Zondag 12 november speelt Sporting Martinus uit tegen Hooglanderveen, dat tiende staat.

RODA’23

Het dit seizoen TOT NU TOE slecht presterende RODA’23 verloor zondag in dezelfde competitie het uitduel tegen SV De Meer in Amsterdam met 3-1. RODA heeft van de zes gespeelde wedstrijden er nog maar één gewonnen en staat 12de.  Zondag 12 november speelt het team uit Bovenkerk thuis tegen RSV Anitbarbari uit Rotterdam dat op de vijfde plek staat in deze competitie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie