Amstelveen Heemraad boekte de eerste competitie-overwinning tegen DWS.
Amstelveen Heemraad boekte de eerste competitie-overwinning tegen DWS. Hans van Beek

Amstelveen Heemraad verslaat DWS in doelpuntrijk duel

16 oktober 2023 om 10:03 Voetbal

AMSTELVEEN Amstelveen Heemraad heeft DWS zaterdag thuis in een heerlijke wedstrijd met 5-4 verslagen in de derde klasse van het zaterdagvoetbal. Daarmee heeft Amstelveen de eerste zege van dit seizoen geboekt. Alles zat er in in het duel: Strijd, kwaliteit, emotie en dramatiek. Maar bovenal veel goals. 

De eerste helft waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaard, maar DWS kwam na 10 minuten op voorsprong. De bal stuiterde in de zestien bij Amstelveen en opeens stond Jonathan Platte vrij om uit te halen en schoot zijn ploeg op voorsprong. Amstelveen pakte het gelijk op en aan de andere kant liet Amir el Hadji drie verdedigers en keeper Tim Kruse kansloos door diagonaal binnen te schieten. Acht minuten later kwam Amstelveen op voorsprong. Zakaria Madrane liet een vrije trap bij de tweede paal vallen en Boaz Blommesteijn kopte in de korte hoek de 2-1 binnen. Kort daarop een grote tegenvaller voor DWS als Rydell Poepon niet verder kon en vervangen moest worden. Tot aan de rust waren er bijna geen kansen, want het duel speelde zich veel op middenveld af. Met een 2-1 stand ging de rust in.

Na rust kwam DWS snel op gelijke hoogte. Na een zeperd achterin maakte Darryl Bobson heel simpel de 2-2. Na bijna een uur spelen veroverde Shaquille Djairin de bal halverwege de helft van DWS, stuurde twee man van DWS het bos in en schoot prachtig binnen. Amstelveen weer op voorsprong. 

Met veel strijd werd de 3-2 verdedigd, maar DWS gaf niet op. Met nog een kwartier te spelen kwam DWS weer langszij. Vanaf links ging het balletje snel rond en Jimmy Chapman kon voor zijn man komen om de 3-3 binnen te tikken. Zeven minuten later weer de voorsprong voor Amstelveen als Shaquille Djairin zijn tweede en de vierde van Amstelveen maakt. Toch was het niet klaar. In de 89e minuut een prachtige goal van Jonathan Platte. Op zo’n metertje of 25 aan de linkerkant speelde hij zich vrij en schoot geweldig binnen. De gelijkmaker werd bij DWS groots gevierd en Amstelveen verbeet de teleurstelling. 

Maar terwijl iedereen van een gelijkspel uit ging was daar weer Shaquille Djairin. Hij won zijn duel, speelde Jaïr Cruden perfect in zijn loop aan en de voorzet van Cruden was op maat op de ingelopen Jesper van Eijk en die tikte de 5-4 binnen. Er was nog wel even discussie, want de grensrechter van DWS had buitenspel geconstateerd. Het vlagsignaal werd niet gehonoreerd en Amstelveen stond weer op voorsprong. In de resterende minuten kwam de overwinning niet meer in gevaar van Amstelveen en de eerste competitie overwinning was een feit.


Volgende week ligt de competitie een week stil. Op 28 oktober speelt Amstelveen Heemraad de derby bij AMVJ.

Tekst: Helmar Vercasman


Amstelveen Heemraad viert de overwinning. - Hans van Beek

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie