Sem van Bruggen maakt het winnende doelpunt voor Sporting Martinus.
Sem van Bruggen maakt het winnende doelpunt voor Sporting Martinus. Sporting Martinus

Sporting Martinus na derde zege op rij gedeeld koploper

9 oktober 2023 om 10:56 Voetbal

AMSTELVEEN Sporting Martinus is het seizoen uitermate voortvarend gestart in de tweede klasse van het zondagvoetbal. De ploeg heeft de volle buit binnengehaald in de eerste drie wedstrijden. Na RODA’23 en Abcoude werd zondag in een matig duel BVC Bloemendaal met een minimale score verslagen; Sporting Martinus won de uitwedstrijd met 0-1 dankzij een fraai doelpunt van Sem van Bruggen vlak voor tijd.

Met de sterk spelende Jesse Correia in plaats van de geblesseerde Nils Spooren zag het er verdedigend andermaal solide uit bij Sporting Martinus waar Bloemendaal voetballend weinig had in te brengen. Maar met stug verdedigen, hard werken en stevige duels hield het Sporting Martinus voor rust redelijk eenvoudig op afstand.

BETER VELDSPEL

In de tweede helft werd het veldspel van Sporting Martinus beter en naarmate de wedstrijd vorderde werd zichtbaar dat de ploeg van Crombeen conditioneel meer in huis had dan de gastheren. Ook nu moest Bloemendaal zich grotendeels beperken tot verdedigen waarbij een enkele counter de enige kans voor de thuisploeg opleverde. Sporting Martinus drong aan en voelde dat het zichzelf met een gelijkspel tekort zou doen. Na tien minuten in de tweede helft belandde een strakke verre pass van achteruit door Mol in de voeten van Jay Day die zijn inzet door de goed keepende Bloemendaal-goalie Barry van den Brink gekeerd zag. Met 25 minuten te gaan bracht Crombeen twee verse krachten; Athony Dean verving de moegestreden Ralph Jurka, Martijn Guitink werd als extra aanvaller ingezet voor verdediger Siem Klok.

WINNENDE TREFFER

Uiteindelijk moest het Martiniaans publiek lang geduld hebben voor het op haar wenken bediend werd. Een fraaie aanval leidde uiteindelijk in minuut 85 tot de bevrijdende en winnende treffer. Sem van Bruggen passeerde Bloemendaal-keeper Van den Brink met een strakke schuiver: 0-1. Opluchting en vreugde waren groot. 

Sporting Martinus gaat nu met de volle buit, negen punten uit drie wedstrijden, gedeeld aan kop met De Meer. Komende zondag staat de volgende wedstrijd op het programma. Sporting Martinus ontvangt dan het Amsterdamse DCG op sportpak Overburg. De aftrap is om 14.00 uur.

RODA’23 kent in dezelfde competitie een aanzienlijke slechtere start van het seizoen. Het team leed zondag thuis tegen ZSGOWMS de derde nederlaag op rij en staat nu in de onderste regionen van de ranglijst. RODA’23 speelt zondag uit tegen VV Hooglanderveen.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie