Het  nieuwe clubhuis van Sporting Martinus.
Het nieuwe clubhuis van Sporting Martinus. Sporting Martinus

Sporting Martinus krijgt positieve reacties op nieuw clubhuis: ‘Alles klopt’

20 januari 2023 om 10:42 Voetbal

[AMSTELVEEN Na zes jaar vergaderen, plannen, ontwerpen, bouwen en inrichten is het nieuwe clubhuis van Sporting Martinus zaterdag 14 januari officieel geopendIn een goed gevulde fonkelnieuwe kantine werd na de openingsspeech van voorzitter Rick van Bruggen met champagne geproost op het prachtige resultaat. Bezoekers die voor het eerst binnenlopen, steken hun bewondering niet onder stoelen of banken. De warme huiskamersfeer, maar tegelijkertijd de unieke sport-grandcafé ambiance oogst alom bewondering.

Het clubhuis draait al sinds medio augustus 2022 op volle toeren, maar afgelopen zaterdag vond de officiële opening plaats. Rond 17.00 uur stroomde de nieuwe kantine langzaam vol met leden, obligatiehouders, sponsors en de vele clubvrijwilligers die zich samen met aanwezige professionele partijen als gemeente, bouwbedrijf De Heemraad, architectenbureau Blackbox en bouwkundig adviesbureau Kasteelheer de afgelopen jaren keihard hebben ingezet om het nieuwe clubhuis te realiseren. 

ZO GOED ALS ENERGIENEUTRAAL

Voorzitter Rick van Bruggen zette in zijn openingsspeech nog even de geschiedenis op een rij. De keuze zes jaar geleden tussen opknappen van het oude clubhuis of nieuwbouw, het met alle partijen onvermoeibaar doorlopen van maar liefst vijbouwscenario’s tot het uiteindelijke resultaat. Dat is volgens hem te danken aan de hulpvaardige inzet van de vele professionele partijen en de grote groep vrijwilligers in de afgelopen zes bizarre jaren, inclusief de coronacrisis. Dit alles maakte het zo goed als energieneutrale nieuwe clubhuis met onder meer 123 zonnepanelen en 2 hightec super-warmtepompen tot een succes

SUCCESVOLLE OBLIGATIELENING

Van Bruggen ging ook in op het het slaan van de eerste paal in december 2022, mede door wethouder Rob Ellermeijer. “Die is ons helaas ontvallen en spijtig genoeg heeft hij nooit het eindresultaat mogen aanschouwen. Hij ging ook in op de bouw en de inrichting die door velen op de voet werd gevolgd vanuit de gezellige noodkantine vlak naast de bouwplaats. Hij uitte vooral veel lof voor het clubgevoel dat tot uiting kwam in de uitgeschreven obligatielening. De 400.000 euro die noodzakelijk was voor de garantiestelling van de ABN AMRO bank werd ruim overschreden. Onder de streep werd er voor 550.000 euro ingeschreven op de obligatielening. “Een resultaat om trots op te zijn.” 

Bij het doorknippen van het lint om het clubhuis officieel te openen, stonden Rick van Bruggen, Ritchie Nanninga (penningmeester) en Ramon Rikken (vicevoorzitter) daarom dan ook niet als bestuur maar als representanten van alle vrijwilligers en obligatiehouders met de schaar in de hand.

WARM BAD

Na dgezamenlijke toast met champagne en konden de gasten ook de trap naar de eerste verdieping beklimmen om de fonkelnieuwe kleedkamers en andere voorzieningen te bewonderen. Die bewondering wordt gedeeld door burgemeester Tjapko Poppens, die samen met wethouder Herbert Raat (Sport) aanwezig was bij de opening. Al een paar keer ben ik hier eerder geweest tijdens de bouw en tijdens de kampioenswedstrijd. Toen was de sfeer al fantastisch, ook in de noodkantine. Maar de nieuwe kantine binnenkomen voelt als het betreden van een paleisje. Je voelt de trots van de vrijwilligers en de leden. Na zes jaar ploeteren heeft het eindresultaat alle kenmerken van de kracht van deze vereniging. Binnenkomen bij Sporting Martinus voelt als een warm bad”.

UITZICHT OP ALLE VELDEN

Ook Blackbox-architecten Mark Westerhuis en Martijn de Groot waren natuurlijk aanwezig. Vrijwel vanaf het begin waren ze betrokken bij de realisatie van de Sporting Martinus-droom. Mark: “Vanaf het begin zijn de tekeningen vele malen aangepast. Vaak konden we weer opnieuw beginnen, maar we zijn doorgegaan. Als je dan door het uiteindelijke resultaat loopt is het fantastisch om te zien dat wat je als architectenbureau tot details hebt ontworpen ook zo staat. Door glas aan alle zijden uitzicht op alle velden, de fantastische functionaliteit, het concept van binnen is buiten en andersom, alles klopt en de reacties zijn ook alleen maar positief. We zijn hier heel erg trots op als Architectenbureau Blackbox , samen met alle uitvoerders, die de vele technische uitdagingen goed hebben aangepakt.


Ritchie Nanninga (penningmeester), Rick van Bruggen (voorzitter) en Ramon Rikken (vicevoorzitter) verrichtten de officiële opening van het clubhuis. - Foto: Sporting Martinus

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie