Afbeelding
Pixabay

Ook Sporting Martinus helpt minima zodat kinderen mee kunnen doen

28 september 2022 om 14:00 Voetbal

AMSTELVEEN Voetbalclub Sporting Martinus en ING willen samen met de KNVB, SchuldenlabNL, de VoorzieningenWijzer en de Nederlandse Schuldhulproute bevorderen dat meer kinderen kunnen voetballen. Vanaf dit seizoen beschikt de vereniging over een financieel contactpersoon die gezinnen gaat helpen met het aanvragen van de juiste (lokale) regelingen zodat meer kinderen mee kunnen doen. Ook Amstelveen Heemraad heeft een dergelijke contactpersoon die ervoor moet zorgen dat alle kinderen mee kunnen voetballen.

Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 11 kinderen in Nederland opgroeit in armoede, waardoor het voor ouders soms lastig is om de contributie en andere benodigdheden van een sportclub te betalen. Vaak zijn er genoeg regelingen om te kunnen voetballen, ook als er even geen geld is. Regelingen die soms onvoldoende bekend zijn bij ouders en verenigingen. 

GELDZORGEN Rick van Bruggen, voorzitter van Sporting Martinus, merkt ook dat leden de contributie of voetbalkleding om wat voor reden dan ook soms niet kunnen betalen. Dat vindt hij ontzettend jammer, omdat geldzorgen niet de reden mogen zijn waarom kinderen niet kunnen voetballen. “We zijn blij dat we met hulp van onze financieel contactpersoon daarbij kunnen helpen.”

Het is niet voor iedereen altijd even gemakkelijk om de weg naar de regelingen te vinden, maar het kan ook lastig zijn om erover te praten. “Geweldig dat wij nu ook een financieel contactpersoon hebben die gezinnen hierbij gaat helpen. Zo kunnen we samen met ING, KNVB en maatschappelijke partners zorgen dat kinderen kunnen voetballen, ook als er even niet genoeg geld is,” aldus Van Bruggen.

BESPREEKBAAR MAKEN Volgens Steffen van Iersel, sponsormanager ING, zijn er landelijk en lokaal voldoende regelingen die mensen met een krappe beurs op weg kunnen helpen om bijvoorbeeld de contributie of kleding te betalen. “Sommige gezinnen weten niet goed waar ze die hulp kunnen vinden. De financieel contactpersoon op de club kan hier gezinnen bij helpen. “Dit kan een vrijwilliger zijn van de club of een ING-medewerker die de club en de ouders gaat helpen de weg te wijzen. Ons doel is dat er op zoveel mogelijk amateurclubs in Nederland een financieel contactpersoon beschikbaar komt om gezinnen te helpen en het onderwerp geldzorgen binnen de club bespreekbaar te maken,” aldus Van Iersel.

Voor meer informatie: ing.nl/niemandbuitenspel

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie